Actionarii Credit Europe Ipotecar IFN SA (CEI) si Credit Europe Servicii Financiare IFN SA (CESF) au hotarat fuziunea celor doua companii, pentru diminuarea costurilor, informeaza NewsIn.
Fuziunea va avea loc prin absortia de catre CEI (in calitate de societate absorbanta) a CESF (in calitate de societate absorbita). Astfel, CESF va fi dizolvata fara lichidare, iar patrimoniul acesteia (activele si pasivele) va fi transferat in totalitate catre CEI, care va prelua si activitatea si operatiunile desfasurate in prezent de CESF.

Credit Europe Ipotecar are o contributie neta la fuziune de 9,78 milioane lei, iar Credit Europe Servicii Financiare de 2,89 milioane lei, reprezentind activul net al societatilor la sfarsitul anului trecut.

"Fuziunea celor doua societati CEI si CESF este considerata ca fiind necesara in vederea simplificarii si consolidarii structurii actionariatului. In plus, fuziunea va aduce economii substantiale prin reducerea structurilor paralele administrative si de management", se arata in Monitorul Oficial.
CEI va prelua activul si pasivul CESF fara sa emita noi actiuni sau sa majoreze capitalul social din cauza ca societatea absorbita (CESF) detine un activ negativ.

Capitalul CEI inaintea procesului de fuziune insuma 12,32 milioane lei, reprezentind 1.232.220 de actiuni cu o valoare nominala de 10 lei, iar capitalul CESF insuma 760.630 lei, reprezentind 76,063 de actiuni cu o valoare nominala de 10 lei.

Contributia neta a unei actiuni CEI dupa fuziune este de 6.890.795 lei, iar valoarea contabila a unei actiuni CEI este de 5,59 de lei.
Actionariatul celor doua societati are urmatoarea structura, Credit Europe Bank (Olanda) NV detine 99,96%, iar Turhan Cemal Beriker, Enver Murat Basbay, Faith Cayici si Cemal Ahmet Yildirim detin cate o actiune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri