Express Finance a atras un imprumut de 2,25 milioane euro de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), pentru finantarea microintreprinderilor, in special din zona rurala, declarat directorul BERD pentru estul si sudul Europei, Asia Centrala si Caucaz, Olivier Descamps, citat de NewsIn.
Din totalul imprumutului, 1,1 milioane euro provin de la Guvernul Romaniei si Uniunea Europeana, in proportii egale, restul de 1,15 milioane euro reprezentand fonduri asigurate direct de BERD, a mai explicat reprezentantul institutiei, cu ocazia ceremoniei de semnare a proiectului, desfasurata luni, la sediul BERD.

Acordul se inscrie intr-o linie de finantare pentru microintreprinderi, in valoare de 88 milioane euro, lansata in 2006 de catre BERD, Guvernul Romaniei si UE.

Imprumuturile vor fi destinate proiectelor de investitii, cresterii efectivului de animale, achizitiei de mijloace de transport sau echipamente destinate afacerilor, precum si cresterii eficientei energetice", a mai precizat Descamps.

"Valoarea medie a creditelor acordate in cadrul acestui proiect va fi, pentru inceput, intre 5.000 si 7.000 de euro. Punem la dispozitie sase tipuri de produse, destinate micrintreprinderilor, dar si populatiei fara acces la sistemul bancar. Creditele acordate de Express Finance se situeaza, in prezent, intre 1.000 si 25.000 euro, sunt acordate pe trei ani", a spus directorul adjunct al Express Finance, Dan Orodan. Acesta a adaugat ca jumatate din creditele acordate de institutia financiara nebancara vizeaza mediul rural si cealalta jumatate clienti din mediul rural.

Cooperative Housing Foundation (CHF), organizatie internationala non-profit cu sediu in Statele Unite, este actionarul majoritar al Express Finance, cu peste 98% din capital.

CHF International Romania a dezvoltat in Romania programe de creditare a intreprinderilor mici si mijlocii, acordand, in cadrul celui mai recent, 11.800 de credite cu o valoare totala de 47 milioane dolari. "In anii urmatori, Express Finance prevede o crestere a numarului total de credite la 21.750, volumul acestora urmand sa creasca la 110 milioane euro, pein concentrarea asupra segmentului de piata cu venituri modeste si mici. Prin deschiderea a cinci noi birouri, Express Finance va acoperi peste 70% din teritoriul Romaniei", a declarat directorul general al societatii de microfinantare, Silke Mueffelmann. Express Finance isi desfasoara, in prezent, activitatea in 17 birouri teritoriale, care deservesc 25 de judete.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri