Capital&Alliance Private Pensions vrea sa lanseze, cel mai probabil in martie 2008, un proiect prin care romanii sa poata contribui cu 2% din salariul brut catre un fond de pensii privat din alta tara din Uniunea Europeana, a declarat directorul de marketing si vanzari al firmei, Florin Craciun.
"Legislatia romaneasca este armonizata cu legislatia europeana si permite transferul contributiei de 2% din salariul brut catre un fond de pensii privat dintr-o tara europeana", a precizat Florin Craciun, citat de NewsIn.

El considera ca in acest moment nu exista inca persoane interesate sa contribuie la un fond de pensii privat din Uniunea Europeana, dar cu siguranta vor fi odata cu incheierea campaniei in care romanii isi pot alege un fond de pensii obligatoriu.

Craciun a argumentat ca un participant la un fond privat obligatoriu din Romania poate avea informatii despre randamentul acestuia dupa cel putin un an, in conditiile in care un fond din Germania, spre exemplu, ii poate oferi informatii despre randament din ultimii zece ani de functionare a acestuia.

In acest context, el a mentionat Deutsche Bank din Germania, care gestioneaza un fond de pensii administrat privat. Craciun a adaugat ca acest proiect va putea sa functioneze "destul de bine" prin intermediul retelei de brokeri cu care compania a incheiat parteneriate si care activeaza la nivel mondial - Globex International si WBN Worldwide Broker Network.

Capital & Alliance este un grup independent de companii specializate in servicii de consultanta, intermediere si asistenta in domeniul asigurarilor si reasigurarilor, care a fost infiintat in 1999, cu capital integral privat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri