Arbitrul pensiilor private a retras saptamana aceasta avizele pentru doi agenti de marketing, care erau colaboratori ai Generali Fond de Pensii si ai brokerului de pensii Grawe Pension Services Broker de Pensii Private, care furniza servicii pentru BT Aegon
Decizia de retragere a avizelor a fost luata in urma verificarii dublurilor aferente raportarii bilunare din data de 15 octombrie.

Celor doi agenti de marketing le-au fost retrase avizele de functionare ca sanctiune pentru incalcarea dispozitiilor legale privind activitatea de marketing al fondurilor de pensii administrate privat.

De asemenea, s-a dispus radierea lor din Registrul agentilor de marketing, precum si inscrierea in baza de date cu persoane care au interdictie de a mai desfasura activitati de marketing al fondului de pensii obligatorii (pilonul II).

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a mai retras acum doua saptamani avizul a 41 de agenti de marketing ai ING Fond de Pensii si a dispus radierea din Registrul agentilor si inscrierea acestora in baza de date cu persoane care au interdictie pentru a mai desfasura activitati de marketing pe pilonul II.

Agentii ING au fost acuzati de falsificarea actelor de aderare, obtinerea semnaturii participantului sub presiune, oferirea unor parti din comisioanele aferente activitatii de marketing, semnaturile au fost obtinute prin intermediar sau nu sunt ale viitorilor participanti, permisiunea semnarii actelor de aderare de catre participanti in prezenta unor terte persoane, neautorizate in acest sens, iar avizele agentilor au fost retrase la solicitarea administratorului.

Pensiile private din pilonul II sunt obligatorii pentru salariatii sub 35 de ani si optionale pentru cei intre 35 si 45 de ani. Aderarea participantilor la un fond de pensii din pilonul II a inceput pe 17 septembrie si dureaza patru luni. Dupa aceasta perioada, cei care nu au optat pentru un fond de pensii vor fi distribuiti in mod aleatoriu catre fondurile autorizate, pe baza unui sistem informatic, potrivit arbitrului pensiilor private.

Potrivit legii, fiecare potential client al sistemului trebuie sa semneze un singur contract de aderare la un singur fond, in care isi va economisi contributiile.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri