Numarul restantierilor avuti in evidenta Biroului de Credit a ajuns in prezent la 3,8 milioane, de la 1,8 milioane persoane ramase in urma cu returnarea creditelor luate de la o banca la sfarsitul lui 2006, a declarat directorul general al Biroului de Credit, Serban Epure, citat de NewsIn.
Cele 3,8 milioane de restantieri detineau, la ultima masuratoare a biroului, 6,1 milioane de conturi, a precizat Epure, in cadrul unuia dintre seminariile EU-COFILE de la Sinaia, organizate de banca centrala, Alpha Bank si Asociatia Romana a Bancilor.

Aproape trei sferturi (73,8%) din restante sunt cuprinse intre 1 si 1.000 de lei, un sfert (24,8%) sunt intre 1.001 si 10.000 de lei, iar restul de 1,4% sunt restante mai mari de 10.000 de lei.

Aproape o cincime din restantieri se afla in Bucuresti. Capitala este urmata de judetul Constanta, cu 5,6% din total, si de judetul Iasi, cu 4,8%.
Categoria de varsta cu cea mai mare pondere a restantelor, de 18,05%, este cea intre 35-39 de ani, a mai spus directorul general al Biroului de Credit. In totalul creditelor restante, barbatii detin 64,9%, iar femeile restul de 35,1%.

Numarul rapoartelor de credit eliberate de Biroul de Credit a ajuns, in prezent, la 14,7 milioane, de la 2 milioane la sfarsitul lui 2005. Pretul unei astfel de consultari este de 1,60 lei pentru banci si de 3 lei pentru populatie, a mai mentionat seful Biroului de Credit. Numarul maxim de rapoarte eliberate intr-o zi a fost de peste 36.000, iar luna record din acest punct de vedere a fost iulie 2007, cu 678.000 rapoarte eliberate.

In sistemul Biroului de Credit opereaza, in prezent, 28 de banci - cu o cota de piata cumulata de 98,4%, sase societati de credit de consum, o societate de leasing si una de asigurari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri