Asiguratorii CitiInsurance si AIG Life din Romania vor sa vanda polite de asigurari pe piata italiana, iar AIG Romania pe pietele din Slovenia, Slovacia, si Bulgaria, a declarat presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Angela Toncescu.
"Cele trei companii au notificat CSA ca vor sa isi desfasoare activitatea pe aceste piete, iar arbitrul asigurarilor a transmis informatiile catre autoritatea omoloaga a statelor", a explicat Toncescu, in cadrul unuia dintre seminariile EU-COFILE desfasurate la Sinaia si organizate de BNR, Alpha Bank si Asociatia Romana a Bancilor (ARB).

In cazul CitiInsurance si AIG Life, presedintele CSA a precizat ca asigurarile se vor adresa, probabil, romanilor din Italia.

Toncescu a mai precizat ca se mai afla in curs de notificare pentru incheierea de asigurari pe teritoriul altor state divizia de asigurari a Lukoil, Asitrans si Astra.

Pe de alta parte, numarul asiguratorilor straini care au anuntat CSA in 2007 ca intentioneaza sa deruleze afaceri in Romania se ridica la 146, dintre care 43 sunt societati britanice, 15 irlandeze, 12 germane, iar 11 frantuzesti. Numarul intermediatorilor straini care au notificat CSA ca vor sa incheie asigurari pe piata romaneasca se ridica la 322. Dintre acestea, mai mult de doua treimi sunt companii britanice, 34 germane, iar 28 provin din Franta, a mai precizat Toncescu.

In prezent, numarul companiilor de asigurari din Romania este de 42, dintre care noua sunt specializate pe incheierea asigurarilor de viata, 21 pe asigurari generale, iar 12 au activitate mixta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri