Compania Romstal Leasing IFN SA, controlata de grupul belgian KBC, a finantat anul trecut 5.850 de contracte in valoare de peste 211 milioane euro, cu 49% peste rezultatele raportate in 2006, in special datorita extinderii retelei teritoriale.
"Am atins aceasta crestere ridicata anul trecut, pe de o parte, datorita extinderii retelei teritoriale pana la un numar de 32 de puncte de lucru, iar pe de alta parte, datorita imbunatatirii conditiilor de finantare pentru cele mai importante categorii din produsele noastre", a declarat directorul de marketing al Romstal Leasing, Ionut Chirila, care a adaugat ca in 2008 compania sarbatoreste zece ani de existenta pe piata romaneasca de leasing.

Oficialul Romstal Leasing a precizat ca, prin cresterea inregistrata in 2007, compania a depasit astfel ritmul de crestere al pietei de leasing din Romania, estimat la 32%, dar si propriile previziuni, care se situau la circa 25% crestere fata de anul anterior.

El considera ca afacerile Romstal Leasing au avansat si datorita conditiilor de finantare mai bune, precum si participarii la Salonul International de Automobile Bucuresti (SIAB). Anul trecut, Romstal Leasing a crescut perioada de finantare pentru leasingul imobiliar la 20 de ani, pentru vehiculele comerciale si pentru echipamente - la sapte ani, iar pentru leasingul auto destinat persoanelor fizice pana la zece ani.

In plus, participarea Romstal Leasing la SIAB 2007 a atras o crestere record a finantarilor in luna octombrie, cand valoarea contractelor a fost de aproape 40 milioane de euro.

"In portofoliul companiei, autoturismele detin o pondere de 40%, vehiculele comerciale usoare si grele 44%, motocicletele 1%, echipamentele 9% si imobilele 6%", se arata in comunicat.

In 2007, cea mai importanta crestere a inregistrat-o segmentul echipamentelor, care si-a dublat ponderea fata de anul 2006. In sectorul auto, cea mai mare crestere a fost inregistrata pe segmentul de vehicule comerciale, in conditiile in care numarul contractelor pentru acest segment au sporit cu 60%.

Pe segmentul de leasing imobiliar, Romstal Leasing a finantat 69 de contracte in valoare totala de 16 milioane euro, in crestere cu circa 70% fata de anul 2006. Principalele bunuri finantate le-au reprezentat cladirile rezidentiale si terenurile.

Pentru acest an, compania vizeaza dublarea valorii finantarilor pe segmentul leasingului imobiliar, pana la 30 milioane euro.

Romstal Leasing si-a propus sa depaseasca, in 2008, cu 30% realizarile din 2007 si sa incheie peste 7.500 de contracte in valoare de 275 milioane euro. Romstal Leasing mizeaza in continuare pe cresterea segmentelor destinate echipamentelor si leasingului imobiliar in acest an, pana la o cota de 20% din totalul finantarilor companiei. Romstal Leasing detinea anul trecut o cota de piata de 4,2%, in conditiile in care piata de leasing este estimata pentru 2007 la 4,3 miliarde euro, iar pentru 2008 tinteste sa detina 4,6% cota de piata.

La finalul anului 2006, grupul financiar belgian KBC a achizitionat pachetul majoritar de actiuni al Romstal Leasing pentru suma de 70 de milioane de euro, tranzactia fiind finalizata in luna martie a acestui an.

Romstal Leasing IFN SA activeaza de peste noua ani pe piata romaneasca de finantare in sistemul de leasing financiar a achizitiei de autoturisme, autoutilitare, motociclete, vehicule comerciale grele, echipamente si imobile. Compania detine 32 birouri de reprezentanta in tara.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri