CompaniaTBI Credit IFN si-a dublat in 2007 valoarea contractelor incheiate comparativ cu anul anterior, pana la peste 100 milioane euro, ca urmare a avansului puternic pe segmentul creditelor de consum, a declarat Traian Baicu, directorul general al companiei, potrivit NewsIn.
In 2006, valoarea bunurilor finantate de TBI Credit IFN a fost de peste 50 milioane euro.
"Pentru 2008 vrem sa atingem o valoare totala a contractelor de peste 150 milioane euro. Cardul de credit va fi anul acesta "vedeta" si principalul motor de crestere", a mentionat Baicu, care a adaugat ca TBI Credit IFN se asteapta la peste 50.000 de carduri active pana la sfarsitul acestui an.

"TBI Credit a incheiat 92.000 de contracte in 2007, iar anul acesta estimam 160.000 de contracte noi, pentru nevoi personale, credite de consum si carduri", a mai spus Baicu.

El a adaugat ca, in ce priveste structura portofoliului TBI Credit in 2007, creditele de bunuri au avut cea mai mare pondere, de 60% din cifra de afaceri, urmate de creditele de nevoi personale - cu 25% - si cardurile de credit, cu 15%.

Pentru 2008, seful TBI Credit estimeaza o schimbare a ponderii cardurilor de credit, astfel cardurile de credit vor ajunge la 25% din portofoliu, creditele de nevoi personale se vor mentine la 25%, iar creditele de consum ar putea avea o pondere de 50%.

"In 2008 intentionam sa mai deschidem 100 de puncte de lucru in tara", a mai spus directorul general al TBI credit, care a adaugat ca in prezent compania are peste 200 de puncte de lucru.

"Ca si obiective pentru 2008, ne propunem sa acordam o atentie deosebita distributiei, prin continuarea dezvoltarii fortei directe de vanzari, a punctelor de lucru din tara si a parteneriatelor cu furnizorii. Anul acesta am inceput si un rebranding al tuturor filialelor si punctelor din tara, pentru a fi mai vizibili, mai usor de identificat de catre clienti", a mai spus Traian Baicu.

El a adaugat ca, in prezent, compania se afla printre primii cinci jucatori de pe piata si estimeaza sa ajunga printre primii trei in 2008.

TBI Credit IFN este detinuta de TBI Leasing, companie specializata in leasing financiar si controlata de unul din principalii operatori de pe piata din europa Centrala si de Est, grupul olandez TBIH Financial Service. TBI Credit IFN, infiintata in 2003, este specializata in acordare de credite si carduri de credite destinate sectorului retail. Compania de credite de consum a functionat inca din 2002, ca divizie de rate in cadrul TBI Leasing SA.

Compania a incheiat parteneriate cu peste 3.000 de magazine, cinci lanturi nationale si 24 de lanturi zonale de magazine.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri