Banca Transilvania vrea sa isi majoreze capitalul social cu aproape trei sferturi, pana la 1,06 miliarde lei, prin utilizarea profitului obtinut anul trecut, alocarea primelor de emisiune si prin aportul in numerar din partea actionarilor.
Conducerea bancii propune actionarilor, convocati in data de 22 aprilie, majorarea capitalului social cu 448,62 milioane lei, prin emiterea de 4,49 miliarde actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei, prin utilizarea a trei surse.

Consiliul de administratie propune capitalizarea rezervelor constituite din profitul obtinut anul trecut, in proportie de 319,46 milioane lei. Astfel vor fi emise 3,19 miliarde actiuni, la valoarea nominala de 0,10 lei, care vor fi distribuite actionarilor inregistrati la data propusa de 16 mai.

Banca Transilvania a obtinut anul trecut un profit net de 340,48 milioane lei, de aproape de trei ori mai mare decat rezultatul din 2006, in timp ce activele bancii au crescut cu peste 70%, la 13,87 miliarde lei.

In al doilea rand, conducerea Bancii Transilvania propune utilizarea primelor de emisiune integral incasate, in valoare de 98,60 milioane lei, din care vor fi alocate 986,02 milioane actiuni.

De asemenea, banca vrea sa obtina 30,55 milioane lei printr-o emisiune de 305,54 milioane actiuni, care vor fi vandute actionarilor la un pret de 0,35 lei.

Titlurile Bancii Transilvania (TLV) au fost suspendate joi de la tranzactionare pentru operarea unei majorari de capital de aproape 26.000 lei, in urma conversiei in actiuni a unui numar de 10 obligatiuni.

Obligatiunile convertibile emise de Banca Transilvania au fost lansate in toamna anului 2005, iar investitorii au achizitionat 2.410 de titluri, in valoare totala de peste 24 milioane dolari. In urma operatiunii de conversie un singur detinator de obligatiuni si-a exercitat acest drept.

Banca Transilvania are in prezent un capital social de 611,07 milioane lei, divizat in 6,11 miliarde actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei. Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) detine 14,98% din actiuni, in timp ce alti actionari controleaza 85,02% din capitalul bancii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri