Coface Romania a afisat pentru 2007 o cifra de afaceri de 3,3 milioane de euro din cele trei linii principale de activitate, in crestere cu 129% fata de anul anterior, si mizeaza pe o dublare a afacerilor in acest an.
In 2006, Coface Romania inregistrase o cifra de afaceri de 1,5 milioane euro.

Coface Romania are ca obiectiv pentru urmatorii trei ani o crestere medie anuala de 60% a cifrei de afaceri, potrivit reprezentantilor companiei.

"Ne-am fixat ca obiectiv financiar dublarea cifrei de afaceri in 2008, in special pe seama cresterii din asigurarile de credit si a colectarii creantelor comerciale", a spus Cristian Ionescu, directorul general al companiei.

Coface Romania a lansat asigurarea de credit comercial in aprilie 2007, depasind astfel bugetul propus cu 88%.

In cele opt luni de la lansarea asigurarii de credit, Coface Romania a incheiat 23 de contracte cu prime brute subscrise in valoare de 750.000 de euro si limite decise local pentru 2.000 de companii de risc.

Expunerea a fost in valoare de 140 milioane de euro, iar companiile asigurate au provenit din sectoarele de activitate printre care IT, alimentar, factoring, metalurgie si distributie.


Departametul de Informatii de Afaceri a inregistrat anul trecut o crestere de 45% fata de 2006, productia departamentului s-a marit cu 50%, iar numarul rapoartelor de credit vandute a fost de peste 31.000.

Departamentul de Colectare Creante a raportat pentru 2007 o majorare a afacerilor cu 95% fata de anul precedent, "ca urmare a dezvoltarii pietei intr-un ritm alert". De asemenea, Coface Romania si-a dublat numarul de angajati in cadrul departamentului.

La sfarsitul anului trecut, Coface Romania oferea trei linii de afaceri: informatii de afaceri, colectare creante si asigurare de credit, ultima lansata in luna aprilie 2007.

Grupul Coface avea la finalul anului trecut o expunere totala in Romania de 1,6 miliarde euro.

Coface asigura 85% din valoarea totala a unui contract sau a intregii cifre de afaceri. Prima de asigurare se calculeaza ca procent din cifra de afaceri si poate varia in medie intre 0,3% si 0,8%. Perioada maxima de credit este de 120 de zile de la data facturarii. Raspunderea Coface este de maximum 25 de ori prima platita, dar poate atinge si un nivel de 30-35 de ori prima platita, caz in care se va plati un procent suplimentar.

Coface Romania, subsidiara romaneasca a grupului francez Coface Holding, fost fondata in octombrie 1996.

Activitatea Coface Holding, una dintre cele mai mari companii de asigurari de credite din lume, urmareste patru linii de afaceri: asigurari de credit comercial, informatii si evaluari de companii, managementul creantelor si factoringul
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri