National Bank of Greece (NBG), cea mai mare banca comerciala din Grecia, vrea sa incheie o alianta cu grupul austriac Erste Bank sau cu OTP Bank, din Ungaria, scris ziarul elen Imersia in editia de luni, citat de publicatia pe internet portfolio.hu.
NBG, cea mai mare banca din Grecia dupa active, vrea sa se extinda in Austria sau Ungaria si urmareste sa incheie un parteneriat strategic, printr-un schimb de actiuni, sau sa preia Erste Bank sau OTP, mai informeaza publicatia, fara a cita surse.

NBG are subsidiare in Bulgaria, Romania, Serbia si Turcia. In Romania, grupul NBG controleaza, printre altele, 88,7% din Banca Romaneasca si 76% din Garanta Asigurari.

In Romania, grupul OTP detine OTP Bank, OTP Fond de Pensii, OTP Leasing Romania si OTP Consulting Romania.

Grupul ungar a vandut, recent, divizia de asigurari OTP Garancia catre asiguratorul francez Groupama, in tranzactie fiind incluse subsidiarele din Bulgaria, Romania si Slovacia.

Erste Bank este actionarul majoritar a celei mai mari banci de pe piata romaneasca dupa active, Banca Comerciala Romana (BCR), dar are, in tara, si afaceri de administrare a fondurilor de pensii, leasing sau administrare de active.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri