Moneda nationala s-a apreciat cu 0,59%, pana la un curs de referinta de 3,6499 lei/euro afisat joi de banca centrala, in ton cu tendinta similara de apreciere inregistrata si de zlot, forint si lira turceasca, care au urmat evolutia dolarului fata de euro.
Banca Nationala a Romaniei (BNR) afisase, miercuri, un curs de referinta de 3,6716 lei/euro.

"A fost o miscare pe regiune de apreciere fata de euro si e de asteptat ca leul sa se aprecieze in continuare, dar fara miscari ample", a spus dealerul sef al ABN Amro Bank Romania, Dragos Balaci, citat de NewsIn.

Moneda nationala s-a apreciat aproape constant in prima parte a zilei, de la 3,6725 la 3,6430 lei/euro, iar la 14:25 bancile cumparau un euro cu 3,6475 lei si il vindeau cu 3,6505 lei.

Cursul de referinta afisat, joi, de banca centrala arata o depreciere a leului cu mai putin de un ban (0,17%) in fata dolarului, pana la 2,3450 lei/dolar, de la 2,3409 lei/dolar, cat era miercuri.

Pe pietele internationale, moneda americana s-a apreciat constant, de la 1,5663 la 1,5547 dolari/euro, dupa ce miercuri seara au fost anuntate date mai bune decat anticipase piata dspre bunurile de folosinta indelungata din Statele Unite. La ora 14:25, ora Romaniei, euro era cotat la 1,5570 dolari.

Banca Nationala a Romaniei a afisat, in prima parte a zilei de joi, un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 9,96% pe an, usor mai ridicat decat cel de 9,79% pe an din sedinta anterioara, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobanda a urcat la 10,46% pe an, de la 10,29% pe an, cat era miercuri.

Dobanzile la depozitele pentru o zi de tip overnight se afla la un nivel destul de ridicat, de 10-10,5% pe an, peste cel al dobanzii de politica monetara, de 9,75% pe an, odata cu inceperea unei noi perioade de constituire a rezervelor minime obligatorii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri