Moneda nationala s-a apreciat usor, cu 0,13%, spre finalul sedintei de astazi fata de seara precedenta, la 3,6550 lei/euro, pe fondul unei tendinte regionale, urmate si de lira turceasca si zlotul polonez.

"Cursul a fluctuat intr-un interval restrans, dar tendinta de peste zi a fost de apreciere a leului, in cadrul unei tendinte regionale, urmata si de lira sau de zlot", a declarat Ciprian Mihai, sef de departament in cadrul trezoreriei Volksbank Romania, potrivit NewsIn.

Leul s-a apreciat lent pe parcursul sedintei de astazi, castigand aproximativ un ban spre sfarsitul zilei, fata de nivelul din deschidere, de 3,6650 lei/euro. Astfel, la 16:50, bancile cumparau un euro cu 3,6575 lei si il vindeau cu 3,6620 lei.

Cursul de referinta afisat astazii de banca centrala indica o depreciere nesemnificativa (0,03%) a leului raportat la nivelul din ziua precedenta, pana la 3,6612 lei/euro. Fata de dolarul american, cursul de referinta anuntat de banca centrala arata o apreciere cu peste un ban a leului (0,5%), pana la 2,3615 lei/dolar, de la 2,3736 lei/dolar, cat era luni.

Pe pietele internationale, moneda americana a oscilat intre 1,5461 si 1,5551 dolari/euro, iar la 16:50, ora Romaniei, euro era cotat la 1,5498 dolari.

Banca Nationala a Romaniei a afisat, in prima parte a zilei de astazii, un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 8,90% pe an, sub cel de 9,33% pe an din sedinta anterioara, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobanda a coborat la 9,40% pe an, de la 9,83% pe an, cat era luni.

Dobanzile la depozitele pentru o zi de tip overnight au coborat sub nivelul dobanzii de politica monetara - de 9,75% pe an, la 8-8,50% pe an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri