Libra Bank a majorat, din 2 septembrie, dobanzile pe care le plateste la depozite si la cardul de economii Libra Mix pentru populatie si companii, pana la un nivel maxim de 11,5% pe an pentru depozitele in lei, respectiv 6,25% pe an pentru cele in euro, a anuntat banca.
Astfel, in cazul depozitelor constituite in lei, la termen, cu dobanda fixa si plata la scadenta, dobanzile s-au majorat cu pana la 1,25 puncte procentuale, pentru depozitele pe termen scurt si mediu. In functie de perioada de constituire, dobanzile variaza in prezent intre 10,5% pe an, pentru depozitele la o luna, si 11,5% pe an, pentru depozitele la sase si noua luni.

Pentru depozitele in euro, cu dobanda fixa si plata la scadenta, Libra Bank a majorat dobanzile cu pana la 1,3 puncte procentuale. In prezent, dobanzile variaza intre 4,8% pe an pentru depozitele la o luna si 6,25% pe an pentru cele constituite pe trei ani.

In cazul depozitului Partener, cu asigurare de viata la Allianz-Tiriac Asigurari, dobanda s-a majorat la 11,5% pe an, la termen de sase luni, si la 11,25%, pe an, pentru depozitele la termen de un an. Produsul este un depozit in lei, la termen, cu dobanda fixa si plata la scadenta.

Polita de asigurare acopera riscul de deces din orice cauza si este valabila pe perioada de constituire a depozitului, suma asigurata fiind egala cu valoarea depozitului constituit. Soldul minim pentru obtinerea dobanzii este de 150 lei, iar valoarea maxima a sumei depozitate poate fi pana la 87.500 lei, se mai arata in comunicat.

In cazul cardului de economii Libra Mix, dobanda a devenit 9,5% pe an, pentru o suma de cel putin 500 de lei pastrata pe card. Banca nu percepe comision la emiterea cardului, nici la platile la comerciantii din tara si din strainatate. De asemenea, cardul ofera posibilitatea descoperirii de cont (overdraft).

Libra Bank este controlata de fondul american de investitii New Century Holdings (NCH), cu investitii de peste 3 miliarde dolari in Europa Centrala si de Est, din care peste 300 milioane dolari in Romania.
Banca avea, la jumatatea acestui an, active de 743,2 milioane lei si o retea de 24 de unitati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri