UniCredit Tiriac Bank a introdus un sistem gratuit de notificare automata prin mesaje pe telefonul mobil a tranzactiilor catalogate cu grad mare de risc, efectuate cu toate tipurile de carduri emise de banca, pentru a spori controlul tranzactiilor.
Alertele vor fi generate automat pentru toate tipurile de carduri, sub forma de SMS gratuit, pentru tranzactiile catalogate cu nivel ridicat de risc.

Nivelul de risc al tranzactiei este calculat in functie de mai multi parametri, care tin cont de tara unde este efectuata tranzactia, tipul de tranzactie (bancomat, aparate pentru plata cu cardul la comercianti, cu derogare de PIN, pe internet etc.) si suma tranzactiei. Acesti parametri vor fi actualizati periodic de catre banca.

"Sistemul de notificare prin SMS face parte dintr-o serie de masuri in scopul protejarii clientilor nostri de fenomenul fraudelor prin card, care, de altfel, a fost mentinut si pana in prezent la un nivel foarte aproape de zero. In situatia in care clientul nu recunoaste tranzactia pentru care a primit alerta, poate bloca rapid cardul apeland la numarul de telefon al Call Center-ului bancii, specificat in mesajul SMS", a declarat directorul pe segmentul de carduri al bancii, Cristian Bejan.

Pentru a beneficia de serviciu, numarul de telefon mobil al clientilor trebuie sa existe in sistemul bancii. Clientii pot verifica daca au numarul in baza de date a UniCredit Tiriac Bank sunand la numarul de telefon 021.200.20.20.

Pentru populatie, banca emite sub logo MasterCard patru tipuri de carduri de debit (Maestro, MasterCard Mass, Maestro Cobranded Metro si Gold) si doua tipuri de carduri de credit (MasterCard Standard si MasterCard Gold). Sub logo-ul Visa, UniCredit emite trei tipuri de carduri de debit: Visa Electron, Visa Classic, Visa Gold.

Oferta pentru clientii persoane juridice cuprinde trei carduri de debit sub logo Visa (Business Electron, Silver, Gold Business), iar sub logo MasterCard doua tipuri de card de debit (Gold Business si Business Co-branded Metro) si un tip de card de credit, MasterCard Business.

In prezent, se afla in circulatie peste 340.000 de carduri emise de UniCredit Tiriac Bank, prin care se efectueaza lunar circa 700.000 tranzactii cu o valoare medie de aproximativ 270 milioane lei.

UniCredit Tiriac Bank avea, la 10 septembrie, o retea de 200 de unitati si tinteste un numar de 240 de sucursale si agentii pana la sfarsitul lui 2008.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri