Asociatia Romana a Bancilor (ARB) a propus Bancii Nationale a Romaniei (BNR) crearea unui sistem de garantare a plasamentelor pe piata interbancara, care sa functioneze in anumite perioade, a declarat presedintele ARB, Radu Gratian Ghetea.
"Aceste zile sunt tensionate. Fiecare este prudent cu banii plasati si pot aparea asa-numite blocaje", a spus Ghetea.

El a mentionat ca au avut deja loc discutii, iar ARB a propus BNR crearea unui astfel de sistem, "insa nu continuu, ci numai in anumite momente".

Ghetea considera ca ar fi ideal sa existe astfel de garantii pentru plasamentele interbancare, avand in vedere ca acestea "se bazeaza pe incredere".

"Nu pot sa spun inca daca va fi un sistem de monitorizare sau garantare. Se va lucra in aceste zile", a adaugat presedintele ARB.

"Indiferent daca este criza financiara sau nu, exista departamente care functioneaza si propun reducerea sau majorarea limitelor plasamentelor", a mai spus Ghetea.

Declaratia sefului ARB vine in contextul in care ieri, in piata monetara, dobanzile la depozitele pentru o zi de tip overnight au crescut puternic, la 15-25% pe an, nivel mult peste cel al dobanzii de politica monetara, de 10,25%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri