Detinatorii de obligatiuni emise de Banca Transilvania (TLV) in septembrie 2005 vor putea sa le converteasca in actiuni, la un pret de 0,3961 lei, pana la 1 decembrie, arata un comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).
Pretul de conversie a fost stabilit in 1 noiembrie, dupa cum anuntase banca anterior, si a fost calculat pe baza mediei dintre pretul zilnic maxim si cel minim al actiunilor, media fiind ponderata cu volumul zilnic de tranzactii efectuate in ultimele 90 de zile in care Bursa a fost deschisa.

Obligatarii care doresc conversia trebuie sa trimita o notificare scrisa intermediarului BT Securities pana in data de 1 decembrie.

Obligatiunile convertibile in actiuni ale Bancii Transilvania fac parte din prima emisiune de bonduri in valuta a unei banci din Romania si s-a derulat in perioada 2-8 septembrie 2005, fiind oferite 2.500 de obligatiuni, la un pret de vanzare de 10.000 de dolari, ceea ce ridica valoarea totala a emisiunii la 25 milioane dolari.

Emisiunea s-a derulat in doua transe. Transa A a avut o valoare de 20 milioane dolari si a fost compusa din 2.000 de obligatiuni rezervate spre subscriere firmei International Finance Corporation, in cadrul unui acord incheiat cu Banca Transilvania.

Transa B a avut o valoare de 5 milioane dolari si a continut 500 de obligatiuni rezervate in prima faza actionarilor bancii inregistrati in data de 29 aprilie 2005.

Actiunile Bancii Transilvania (TLV) sunt suspendate de la tranzactionare pe Bursa de Valori Bucuresti din 15 septembrie, pentru operarea unei majorari de capital social si consolidarea valorii nominale.

Potrivit ultimei cotatii, de 0,2620 lei, banca are o capitalizare de 2,776 miliarde lei (758,47 milioane euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri