Moneda nationala a inchis sedinta anterioara la 3,69 lei/euro, dupa ce a fluctuat pe parcursul zilei in intervalul 3,67 - 3,7160 lei/euro, intr-o tendinta regionala de depreciere in fata euro, pe o piata cu volume mici de tranzactionare, intrarile mai mari de lei impingand dobanzile in jos.
"Piata este inca destul de apatica, cu volume mici de tranzactionare, in ton cu regiunea. Au fost cateva intrari de lei in piata, ce s-au reflectat in cotatii, variatia dobanzilor si evident, evolutia cursului valutar", a spus, citat de NewsIn, dealerul Bancii Comerciale Romane (BCR), Narcis Noaghea.

Leul s-a depreciat in primele tranzactii ale zilei de ieri la 3,67 la 3,7160 lei/euro, pentru ca apoi sa se intareasca pana la 3,68 lei/euro. Ulterior, leul a inceput sa piarda usor teren, iar la 16:55, bancile cumparau un euro cu 3,6910 lei si il vindeau cu 3,6960 lei.

In regiune, monedele emergente au fluctuat puternic. Zlotul polonez s-a apreciat de la aproape 3,54 la 3,48 zloti/euro, dupa care a pierdut teren pana la 3,5150 unitati/euro, iar forintul a pierdut teren pana la 260 forinti/euro, dupa ce se intarise la 257 unitati/euro.

La cursul de referinta al Bancii Nationale a Romaniei (BNR), leul s-a apreciat nesemnificativ (0,02%), pana la 3,6829 lei/euro, in timp ce fata de dolarul american, moneda nationala a castigat aproape 3 bani (0,96%), pana la 2,8590 lei/dolar.

Pe pietele internationale, moneda americana s-a apreciat de la peste 1,30 pana sub 1,28 dolari/euro, dupa anuntul privind rezultatul alegerilor din Statele Unite, castigate de candidatul democrat, Barack Obama. Dolarul a revenit apoi la cotatii apropiate de 1,30 unitati/euro, osciland puternic. La 16:55, ora Romaniei, euro era cotat la 1,2917 dolari/euro.

Banca Nationala a Romaniei a afisat, in prima parte a zilei, un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 14,03% pe an, foarte apropiat de cel din sedinta anterioara, de 14,05%, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobanda a coborat usor la 17,53% pe an, de la 17,78% pe an, cat era marti.

Dobanzile de tip overnight au coborat destul de mult, de 14-25% pe an, insa au ramas cu mult peste dobanda de politica monetara, de 10,25% pe an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri