Allianz-Tiriac Asigurari, cel mai mare asigurator de pe piata romaneasca, si-a sporit profitul net cu 14,1% in primele noua luni, la 21,8 milioane lei (6 milioane euro), pe fondul avansului cu 13% a veniturilor din primele brute subscrise.
In aceeasi perioada a anului trecut, Allianz-Tiriac obtinuse un profit net de 19,1 milioane lei.

Profitul operational total s-a ridicat la 27,3 milioane lei (7,5 milioane euro) in perioada ianuarie - septembrie 2008, in crestere cu 16,8% fata de perioada similara din 2007.

Pe partea de asigurari generale, compania a obtinut anul acesta un profit operational de 21,2 milioane lei (5,8 milioane euro) pana in luna septembrie, in scadere cu 8,4% fata de primele noua luni din 2007, cand profitul se ridica la 23,2 milioane lei.

In primele noua luni din 2008, la nivelul consolidat al activitatilor din asigurari, compania a realizat venituri din prime brute subscrise de 1,04 miliarde lei (286 milioane euro), in crestere cu 13% fata de perioada similara a anului trecut, cand veniturile din asigurari se ridicau la 920 milioane lei.

Pe segmentul de asigurari generale, Allianz a obtinut venituri din prime brute subscrise de 950 milioane lei (261 milioane euro), in crestere cu 12% fata de perioada ianuarie - septembrie 2007, cand compania obtinuse venituri pe acest segment la 847 milioane lei.

"Cresterea veniturilor din activitate de asigurari generale a fost sustinuta, in principal, de evolutia pozitiva a vanzarilor de polite de asigurari de bunuri si cladiri, respectiv a celor auto", se arata in comunicatul companiei.

Asigurarile casco detin, in continuare, cea mai importanta pondere in structura portofoliului de asigurari generale, veniturile din prime brute subscrise pe aceasta clasa de asigurari in primele noua luni depasind 580 milioane lei (159 milioane euro), in crestere cu 14% fata de perioada similara din 2007.

Subscrierile companiei pe partea de asigurari de raspundere civila pentru prejudicii produse tertilor din accidente auto au ajuns la 148 milioane lei (40,7 milioane euro), cu 6% mai mult fata de primele trei trimestre ale anului trecut.

Vanzarile de polite de asigurari de bunuri si cladiri emise de companie au generat venituri de 150 milioane lei (41,2 milioane euro) in primele noua luni din 2008, in crestere cu 20% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand acestea se situau la 125 milioane lei.

Rata daunei aferenta activitatilor de asigurarilor generale s-a redus in perioada ianuarie-septembrie 2008 cu 4 puncte procentuale, pana la un nivel de 78%.

Pe segmentul asigurarilor de viata, Allianz Tiriac a obtinut un profit operational de 6,1 milioane lei (1,68 milioane euro) in perioada ianuarie-septembrie 2008, in crestere cu 655% fata de primele noua luni din 2007, cand compania inregistrase pierderi de 1,1 milioane lei pe aceasta parte.

Primele brute subscrise pe asigurarile de viata au crescut cu 23,2%, pana la 89,2 milioane lei (24,5 milioane euro) in primele noua luni, fata de veniturile inregistrate in aceeasi perioada din 2007, de 72,4 milioane lei.

Subscrierile aferente politelor de asigurari legate de investitii, in valoare de 59 milioane lei (16,2 milioane euro), reprezinta doua treimi din vanzarile companiei e segmentul asigurarilor de viata, se mai arata in comunicatul companiei.

Potrivit datelor publicate de arbitrul asagurarilor (CSA), compania Allianz-Tiriac Asigurari s-a mentinut in primul semestru pe prima pozitie pe piata romaneasca de asigurari, cu o cota de piata de 15,8%, fiind urmata de Omniasig-VIG, cu 13,9% din piata, si Asirom, cu o cota de piata de 9,1%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri