Compania de asigurari Omniasig estimeaza o temperare a ritmului de crestere a afacerilor la 10-20% in 2009, de la circa 45% in acest an, cand se asteapta la prime brute subscrise de 1,15 miliarde lei, a declarat directorul general al societatii, Constantin Toma.
"Pentru acest an, avem un plan de 1,15 miliarde lei si cred ca vom reusi sa-l realizam si chiar sa-l depasim, cu toate vicisitudinele trimestrului patru", a spus Toma.

El a mentionat ca societatile de asigurari "urmeaza ca nivel de dezvoltare celelalte institutii financiare care le influenteaza, fie ca sunt banci, fie ca sunt companii de leasing".

"Daca ele au o activitate mai redusa, normal ca si activitatea noastra se va reduce proportional, intrucat nevanzarea anumitor masini sau nefinantare anumitor activitatii industriale atrage dupa sine mai putine proiecte, mai putine masini in circulatie, mai putine asigurari", a adaugat Toma.

El considera ca, din punct de vedere al asigurarilor, cel mai afectat va fi sectorul asigurarilor auto si asigurarile de credite si garantii, avand in vedere ca bancile au devenit mult mai selective in acordarea de credite, astfel incat volumul acestora se va reduce drastic.

"Fata de cresterea de anul acesta, putem inregistra o scadere de 10-20% fara nicio rezerva, avand in vedere ca motorul principal a ramas in continuare asigurarile din zona auto", a mai spus presedintele Omniasig.

Segmentul de asigurari pentru locuinte si bunuri vor inregistrea, de asemenea, o scadere in 2009, in conditiile in care "creditele imobiliare erau insotite de o polita de viata si una pentru locuinta", a mentionat Toma, adaugand ca o reducere a activitatii in zona imobiliara va afecta si asiguratorii care incheiau astfel de polite.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri