Asiguratorul Asiban, controlat de Groupama, si-a sporit afacerile cu 7,8% in primele noua luni ale acestui an, pana la 468,23 milioane lei (128,6 milioane euro), in special ca urmare a cresterii afacerilor pe segmentul de asigurari Casco, potrivit companiei.
In primele noua luni din 2007, Asiban a inregistrat o valoare a primelor brute subscrise de 434,43 milioane lei.

Pe segmentul de asigurari generale, Asiban a afisat afaceri de 379,18 milioane lei pentru primele noua luni, cu 7,3% mai mult fata de acelasi interval din 2007.

Din afacerile de asigurari generale, asigurarile Casco reprezinta circa 218 milioane lei, in crestere cu 19%, potrivit datelor neauditate ale companiei.

Valoarea primelor brute subscrise pe segmentul de asigurari de viata a crescut cu 9,8% in primele noua luni, pana la aproximativ 89 milioane lei.

In intervalul analizat, companie a platit daune totale de 218,7 milioane lei, din care 207 milioane lei au reprezentat daunele pe segmentul de asigurari generale.

Asiguratorul Groupama, care pregatest fuziunea celor trei companii achizitionate in Romania - Asiban, BT Asigurari si OTP Garancia Asigurari -, tinteste o cota de piata de 25% pentru asigurarile de proprietati si raspundere civila, 20% pentru asigurarile de viata si 15% pe piata asigurarilor auto. Dupa fuziune, numele noii entitati va fi Groupama Asigurari.

Groupama a platit 350 milioane euro celor patru banci care controlau, cu detineri egale, societatea Asiban. In 2007, Asiban a inregistrat prime brute subscrise de 620 milioane lei (185,8 milioane euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri