Banca Comerciala Romana (BCR) renunta la unele comisioane percepute la operatiunile fara numerar efectuate prin conturile curente si le majoreaza pe cele la operatiunile cu numerar.
Astfel, BCR taie la zero comisioanele pentru 12 operatuni si servicii fara numerar, printre care intocmirea contractelor de garantie imobiliara de catre personalul bancii, eliberarea scrisorii de bonitate sau de referinta, transmiteri prin fax privind diverse mesaje ce privesc activitatea bancara, solicitate de client, si consultarea arhivei Centralei Riscurilor Bancare (CRB) pentru alte scopuri decat obtinerea de credite.

Totodata, comisioanele percepute la depunerile de numerar in conturile altor clienti la ghiseele bancii, retragerile de numerar la ghiseele bancii, platile intrabancare in valuta si vanzarea de cecuri comerciale vor avea costul fix de 10 lei sau 10 euro, in functie de moneda care vizeaza operatiunea sau serviciul respectiv.

Banca va percepe acelasi comision si pentru spezele de remitere cec in numele clientului, investigatiile cec-urilor, cecuri returnate neonorate, anularea cec-urilor la cererea ordonatorului, pentru taxa de emitere cec-uri in regim de urgenta sau pentru corespondenta letrica, se arata in comunicatul BCR.

"Prin majorarea comisioanelor pentru operatiunile cu numerar si, concomitent, diminuarea comisioanelor pentru operatiunile fara numerar, incurajam orientarea catre 24 Banking sau catre alte variante alternative, mai avantajoase pentru clienti", a declarat directorul executiv al directie de dezvoltare afaceri si produse retail din cadrul BCR, Sorin Mititelu.

De asemenea, BCR a anuntat ca si in 2009 banca va continua procedura de inchidere automata a conturilor curente inactive ce apartin populatiei.

Conturile sunt declarate inactive daca nu au inregistrat nicio miscare pe o perioada de sase luni consecutive exceptand plata dobanzilor, comisioanelor de administrare, ori alte cheltuieli de aceeasi natura, daca soldul este mai mic de 40 de lei sau echivalentul in moneda nationala si daca respectivul cont este atasat altor produse, active, in legatura cu care acestea functioneaza.

Incepand cu aprilie 2009, clientii titulari ai conturilor inactive vor fi notificati si li se va permite sa isi reactiveze conturile, efectuand cel putin o tranzactie prin orice canal la care acestia au acces, mai arata comunicatul BCR.

BCR, membra a grupului Erste, gestioneaza active de peste 17,5 miliarde euro si are, in prezent, o retea de 621 de unitati de retail (pentru populatie si microintreprinderi) si 52 de centre de afaceri pentru firme mici si mijlocii si companii mari.

Banca are o retea de peste 1.800 de bancomate si peste 15.000 de POS-uri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri