Cele 22 de banci membre Visa Europe din Romania, care concentreaza aproape 90% din operatiunile Visa in Romania, au decis constituirea unui organism consultativ pentru elaborarea si implementarea strategiilor de dezvoltare a Visa Europe pe piata romaneasca.
Visa Forum va incuraja platile prin card si aplicarea solutiilor de risc pentru platile locale.
Visa Forum este condus de un comitet executiv format din reprezentanti a sapte banci membre - Banca Transilvania, Alpha Bank, BCR, BRD, ING Bank, Raiffeisen Bank, UniCredit Tiriac Bank - si doi reprezentanti din partea Visa Europe - Catalin Cretu, general manager Visa Romania, si Berna Ulman, senior vicepresident Visa Europe. Presedintele Comitetului Executiv a fost numit directorul executiv al Bancii Transilvania, Gabriela Nistor.

“Dorinta noastra este sa devenim o voce mai puternica, mai bine auzita atat in Visa Europe, dar si la nivelul autoritatilor romane, eforturile noastre concertate servind mai bine dezvoltarii activitatii intregului portofoliu de carduri Visa. Avem deja proiecte comune pe agenda de lucru si speram ca in scurt timp membrii forumului sa vada deja cateva schimbari palpabile”, a declarat Gabriela Nistor.

Comitetul Executiv se va intruni de trei ori pe an si va putea initia proiecte pentru dezvoltarea activitatii intregului portofoliu Visa in Romania.

De asemenea, va dezbate subiectele care apar pe agenda Consiliului de Conducere al Visa Europe si care pot avea un impact pe piata romaneasca si va urmari implementarea unei practici comune pentru managementul riscurilor.

In Europa, sunt peste 360 milioane carduri Visa de debit, credit si business. Visa are cea mai mare acceptare la nivel global si Visa/Plus este una dintre cele mai mari retele de ATM-uri din lume care furnizeaza numerar in monedele nationale a peste 170 de tari.

Visa Europe este o organizatie detinuta si condusa de cele 4.600 banci membre din Europa, care din octombrie 2007, a devenit independenta de noua corporatie globala Visa Inc., avand o licenta exclusiva, irevocabila si perpetua in Europa
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri