Moneda nationala a incheiat sedinta valutara locala de ieri la cotatii de 4,3420 lei/euro, pe seama ordinelor mari de cumparare de valuta, mai ales ca nici dobanzile de pe piata bancilor nu aveau cum sa sustina leul, fiind la niveluri foarte mici, de circa 6% pe an.
Leul s-a apreciat in prima ora de tranzactionare, de la 4,3030 la 4,2760 lei/euro, dupa care s-a depreciat in mod constant pe tot parcursul zilei, iar la inchiderea sedintei vlutare locale, cursul urcase la 4,3420 lei/euro. La 16:25, bancile cumparau un euro cu 4,3395 lei si il vindeau cu 4,3505 lei.

"Sunt multe ordine de cumparare de valuta, multe fiind de natura comerciala, pentru ca sunt multi care vor sa isi acoperere si platile viitoare pe care vor trebui sa le faca pentru importuri. Si alte valute din zona s-au depreciat in fata euro si, in plus, dobanzilke interbancare pe termene scurte sunt foarte mici, de circa 6% pe an", a declarat seful departamentului de tranzactii interbancare al Volksbank Romania, Monica Angelescu, citat de NewsIn.

Monedele din regiune au avut evolutii similare leului, zlotul depreciindu-se de la 4,2860 la 4,3635 zloti/euro, iar forintul de la 279,85 la 284,94 forinti/euro.

La cursul de referinta anuntat de Banca Nationala a Romaniei (BNR), leul s-a depreciat cu 0,06% la un nou minim istoric, de 4,3127 lei/euro, dar in fata monedei americane leul a castigat aproape 2 bani (0,7%), de la 3,3364 lei/dolar, cat era miercuri, la 3,3130 lei/dolar.

Pe pietele internationale, moneda americana a oscilat intre 1,2910 dolari/euro si 1,3082 dolari/euro, iar la 16:30, ora Romaniei, euro era cotat la 1,2942 dolari.

Banca Nationala a Romaniei a afisat, in prima parte a zilei de joi, un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 6,48% pe an, semnificativ sub cel din sedinta anterioara, de 8,06% pe an, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobanda a coborat la 7,43% pe an, de la nivelul de miercuri, de 8,90%.

Pe piata monetara, dobanzile la depozitele pentru o zi de tip overnight au coborat la 6-8% pe an, mult sub nivelul dobanzii de politica monetara, de 10,25% pe an, odata cu apropierea termenului limita de constituire a rezervelor minime obligatorii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri