Arbitrul pensiilor private a autorizat, intr-o prima faza, preluarea prin fuziune a fondului de pensii obligatorii (pilonul II) gestionat de Bancpost de catre Eureko (fosta Interamerican), aceasta fiind prima etapa in procesul de autorizare definitiva a fuziunii.
"Vom incepe acum procedurile de informare a participantilor la Bancpost Fond de Pensii. In conformitate cu legile in vigoare, participantii au 90 de zile la dispozitie pentru a decide daca vor sa ramana sau sa se transfere de la fondul ce va fuziona", a declarat directorul general al Eureko Societate de Administrate a Fondurilor de Pensii Private, Besim Jawad.

El a estimat ca tranzactia se va finaliza pana in vara acestui an.

Jawad considera ca fuziunea este un lucru benefic, deoarece "contribuie la consolidarea pietei cu un numar mai mic de jucatori, dar mai puternici".

"Acesata fuziune este foarte importanta pentru noi, fiind o premiera pe piata pensiilor private din Romania si intentionam sa o abordam cu precautie si in conformitate cu normele CSSPP-ului pentru fuziuni", a adaugat Jawad, care sustine ca fuziunea va stabiliza pozitia fondului gestionat de Eureko pe piata.

Interamerican Pensii avea la sfarsitul anului trecut o cota de piata de 6,12% si 246.641 de participanti, in timp ce fondul gestionat de Bancpost avea o cota de piata de 0,58% si 23.242 de participanti.

Dupa valoarea activelor, Interamerican Pensii avea la finalul lui 2008 o cota de piata de 4,93% si active de 41 milioane lei, in timp ce Bancpost avea o cota de piata de 0,54% si si active de 4,5 milioane lei.

In prezent, 14 fonduri activeaza pe pilonul II si au fost deja anuntate doua fuziuni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri