Porsche Bank a acordat anul trecut credite auto in valoare de 32,3 milioane euro, in crestere cu 78% fata de anul precedent, rezultatele fiind sustinute de participarea in programul "Rabla", a anuntat banca.
Banca a incheiat anul trecut 1.708 noi contracte de finantare a achizitiilor de autovehicule.
In 2007, Porsche Bank a acordat credite auto de 18,2 milioane euro.

Valoarea medie a unui credit auto este in jur de 12.000 euro, iar valoarea cu taxa pe valoare adaugata (TVA) a masinii achizionate cu finantare de la banca ajunge la 18.000 euro, scrie NewsIn.

"Avantajul nostru cheie este conceptul one-stop shop, care inseamna ca un client rezolva toate aspectele legate de cumpararea unei masini printr-o singura vizita la dealerii nostri auto; acest avantaj este tot mai apreciat de clientii nostri", a declarat directorul general al Porsche Finance Group, Kurt Leitner.

Banca centrala a aprobat recent ca Porsche Bank sa creasca gradul de indatorare al clientilor pana la 65% din veniturile eligibile ale acestora, "ceea ce garanteaza faptul ca banca are referinte solide, cum ar fi un bun management al riscului si accesul la surse solide de finantare", a adaugat Leitner.

Oficialii grupului sustin ca programul REMAT (cunoscut sub numele de "Rabla"), in cadrul caruia Guvernul ofera prime pentru casarea autovehiculelor vechi, a avut un impact substantial asupra rezultatelor bancii.

Anul trecut, programul Rabla a inclus 40.000 de autoturisme, pentru care guvernul a acordat o prima de casare de 3.000 lei. In 2009, programul a fost extins la 60.000 de autoturisme, iar prima a fost majorata la 3.800 lei.

In cazul Porsche Bank, valoarea bunurilor finantate prin programul REMAT a crescut anul trecut cu 140% fata de 2007, pana la 4,8 milioane euro, in urma incheierii a 395 de contracte de finantare, cu 158% mai multe decat in anul anterior.

Creditul auto ajuns anul trecut la 10% din portofoliul Porsche Finance Group, leasingul financiar ramanand principalul produs, cu 80% din portofoliu.

Pentru 2009, Porsche Finance Group se asteapta la o crestere a cotei creditului auto in portofoliul grupului.

"Porsche Bank a crescut constant in portofoliul grupului si ne asteptam ca acest lucru sa se intample in continuare. In ciuda conditiilor economice mai dificile, clientii realizeaza ca un credit auto este mai eficient decat unul de nevoi personale atunci cand bunul achizitionat este o masina. Cei care vor vrea sa isi cumpere una anul acesta, vor lua acest aspect in considerare", considera Leitner.

Porsche Finance Group finanteaza autoturismele care apartin marcilor holding-ului: Volkswagen, Seat, Skoda, Audi, Porsche.

Grupul este prezent pe piata romaneasca din 1999 si include cinci companii - Porsche Leasing, Porsche Bank, Porsche Broker de Asigurare, Porsche Mobility si Porsche Asigurari, ultima lansata in octombrie 2008.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri