Banca Europeana pentru Investitii (BEI) este in discutii cu opt-noua banci din Romania pentru a le acorda finantare destinata firmelor mici si mijlocii (IMM) si ar putea semna pana in mai contracte cu sase dintre acestea, a declarat vicepresedintele BEI, Matthias Kollatz-Ahnen.
"Pentru finantarea firmelor mici si mijlocii din Romania prin intermediul bancilor de pe piata locala, exista deja o linie de finantare de la BEI de 500 milioane euro, pe care vrem sa o majoram anul acesta", a spus Kollatz-Ahnen, citat de NewsIn.

Imprumuturile catre IMM-uri vor fi asigurate in proportie de 50% din sume de la BEI si de 50% din co-finantare de la banca intermediara din Romania.

Referitor la costul imprumuturilor, reprezentantul BEI a precizat ca acesta depinde de fiecare banca din Romania, dar ca finantarea presupune - atat pentru banca intermediara, cat si pentru IMM-uri - un cost mult mai redus decat cel de pe piata.

"Nu pot sa va spun in ce interval se plaseaza costul finantarii de la BEI pentru bancile din Romania, dar pot sa va dau un exemplu in care banca s-a finantat la Euribor plus 0,4 puncte procentuale", a mai spus Kollatz-Ahnen, fara a preciza numele bancii in cauza.

Reprezentantii BEI si ai Ministerului Finantelor au avut luni o intalnire preliminara cu bancile din Romania pentru a le explica acestora felul in care pot accesa produsele si finantarile BEI.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri