Societatea romaneasca are deja o patura sociala formata din oameni cu multi bani si cu foarte multi bani. Si cum astfel de clienti poseda o cultura bancara solida, bancile au fost nevoite, pentru atragerea lor, sa-si puna serios mintea la contributie.
Incepand cu 2004 bancile din Romania au inceput batalia pentru atragerea de clienti bogati si au lansat primele oferte de tip private-banking.

BCR, BRD, ING, HVB Bank, UniCredit, Raiffeisen Bank si Citibank sunt cateva banci care detin in portofoliul lor servicii de Private-Banking. Dar ce se intelege prin ofertele de tip private-banking? Oferte promotionale la credite si depozite (dobanzi si comisioane mai avantajoase), pachete de produse, carduri carora le sunt asociate tot felul de facilitati de genul includerii unor asigurari sau al unor reduceri, existenta unui "bancher personal" - toate acestea compun o oferta de private-banking.

Private Bankingul se traduce si prin faptul ca unui client i se ofera solutii financiare complete si personalizate, alaturi de o mare varietate de solutii investitionale, precum si de informatii privind performanta diverselor instrumente financiare. Prin intermediul Private Bankingului, se pot realiza investitii in titluri de stat, actiuni listate pe BVB si RASDAQ, bonduri municipale, Eurobonduri, atat in tara, cat si in strainatate. De asemenea, se pot efectua plasamente valutare la ordin. Tot prin Private Banking este asigurata si asistenta "one-stop-shop", prin care, indiferent de necesitatile financiare la care se refera (credit, finantare etc.), cererea respectivului client va fi intotdeauna rezolvata de private bankerul care il consiliaza in mod curent.

Pentru a beneficia de servicii de tip private-banking, la unele banci, suma minima detinuta de client trebuie sa fie de cel putin 100.000 de euro.
Astfel, pentru un cont cu o asemenea suma, BCR spre exemplu ofera serviciile unui bancher personal care-i va da clientului cele mai potrivite solutii pentru gestionarea eficienta a resurselor financiare in conditii de confidentialitate si de flexibilitate maxime.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri