Ministerul Finantelor Publice (MFP) a vandut certificate de trezorerie cu discont, scadente la 12 luni, pentru care a obtinut 242,42 milioane lei (57,4 milioane euro), cu un randament mediu de 11,50% pe an, similar celui de la licitatia anterioara, potrivit bancii centrale.
MFP a atras mai putin de un sfert (24,2%) din valoarea anuntata initial, de 1 miliard lei, iar randamentul maxim acceptat a fost 11,50% pe an.

Bancile au depus oferte totale in valoare de 1,245 miliarde lei (295 milioane euro), de cinci ori mai mare decat suma atrasa de Finante, anunta NewsIn.

La licitatia anterioara pentru titluri de stat cu maturitate la un an din 23 martie, MFP atrasese 190,87 milioane lei (44,4 milioane euro), cu un randament mediu de 11,50% pe an.

Finantele au atras in primele patru luni din acest an circa 26,7 miliarde lei prin emisiuni de titluri de stat pentru finantarea si refinantarea datoriei publice. Pentru luna mai, MFP si-a programat sa emita titluri de stat de 6 miliarde lei.

Guvernul si-a asumat o tinta de deficit bugetar de 4,6% din produsul intern brut (PIB) - sau 24,3 miliarde lei - pentru acest an, in urma acordului de finantare cu Fondul Monetar International. FMI a fixat Romaniei tinte trimestriale de deficit bugetar: cel mult 14,5 miliarde lei la finalul trimestrului al doilea si maximum 18,6 miliarde lei pentru al treilea trimestru.

Ministrul finantelor, Gheorghe Pogea, a anuntat ca deficitul bugetar s-a adancit la finalul primului trimestru pana la 8,3 miliarde lei, respectiv la 1,56% din PIB, in conditiile in care incasarile au scazut cu 6,2%, iar cheltuielile au crescut cu 14,2% fata de perioada similara a anului trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri