OTP Bank Romania a lansat un depozit destinat persoanelor fizice si juridice, care pot opta pentru o maturitate cuprinsa intre o luna si 24 de luni, iar dobanzile depozitului constituit in lei pot urca pana la 14% pe an, iar cele la cele in euro pana la 6,5% pe an, potrivit comunicatului bancii.
Astfel, noul depozit poate fi constituit pentru orice tip de valuta disponibila in cazul depozitelor la termen (RON, EUR, USD, GBP, CHF, HUF), iar dobanda este fixa, pe intreaga perioada de valabilitate a depozitului.

In functie de moneda aleasa la constituirea depozitului, clientul persoana fizica sau juridica, poate opta pentru orice maturitate cuprinsa intre o luna si cel mult 24 de luni.

Clientii bancii pot beneficia de dobanzi de pana la 14%, la depozitele in lei si 6,5%, la cele in euro, in cazul persoanelor fizice si de pana la 13,4% , la depozitele in lei si 5,4% exclusiv, la cele in euro, in cazul persoanelor juridice.

In plus, clientii persoane fizice beneficiaza de comision zero la retragerile de numerar in ziua scadentei depozitului, cu conditia programarii in prealabil cu o zi, in cazul sumelor mai mari de 5.000 de euro sau echivalentul sumei.

"Noul tip de depozit lansat de banca vine in intampinarea nevoii de flexibilitate a clientilor nostri. Astfel, clientii persoane fizice, dar si juridice, au acum posibilitatea de a-si stabili singuri scadenta la depozite, in functie de nevoile specifice fiecaruia”, a declarat Laszlo Diosi (foto), director general al OTP Bank Romania.

In cazul in care data maturitatii aleasa de client este o zi nelucratoare sau o sarbatoare legala, perioada constituirii depozitului se va prelungi automat pana la urmatoarea zi lucratoare.

Clientii care aleg acest tip de depozit, nu vor putea beneficia, cumulat, si de alte facilitati, precum depozitul bonus pentru pensionari, depozitul "Aniversar” etc, dupa cum se specifica in comunicat.

OTP Bank Romania este subsidiara a OTP Bank. In afara Ungariei, OTP Bank are operatiuni in Romania, Muntenegru, Croatia, Bulgaria, Rusia, Ukraina, Slovacia, Serbia. OTP Group deserveste aproape 12 milioane de clienti in 9 tari, prin intermediul a 1500 de unitati teritoriale, prin intermediul retelei de ATM-uri si prin sistemul de canale electronice.

Subsidiara romaneasca a grupului bancar ungar OTP a inregistrat in primul trimestru din 2009 pierderi de 725 milioane forinti (aproximativ 2,5 mil. euro), dupa ce reusise sa treaca pe profit in ultima parte a lui 2008.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri