Grupul financiar elen EFG Eurobank, actionarul majoritar al Bancpost, a obtinut in primul trimestru din 2009 o pierdere neta de 4,1 milioane euro din afacerile din Romania, arata raportul grupului.
In primele trei luni din 2008, EFG Eurobank obtinuse un profit dupa plata taxelor si intereselor minoritare din afacerile din Romania de 10,6 milioane euro.

Inainte de taxe si interese minoritare, pierderea afisata de grupul elen pentru afacerile din Romania a insumat 9 milioane euro.

In randul celor sapte piete est europene pe care opereaza, EFG Eurobank a afisat pierderi in primul trimestru in trei - Romania, Polonia (11,1 milioane euro) si Ucraina (18 milioane euro). Grupul elen a obtinut, in schimb, profit in Bulgaria, Serbia, Cipru si Turcia.

Veniturile operationale ale EFG in Romania au crescut cu 7% in primul trimestru, pana la 79,1 milioane euro, comparativ cu rezultatul din acelasi interval din anul precedent, de 73,9 milioane euro.

In acelasi timp, cheltuielile operationale au scazut cu 5% in perioada mentionata, la 45,5 milioane euro, fata de primele trei luni din 2008, cand se situau la 47,9 milioane euro.

Activele totale gestionate de grup in Romania se ridicau la sfarsitul primului trimestru din acest an la 6,066 miliarde euro, in crestere cu 35% fata de 31 martie 2008, cand se situau la 4,491 miliarde euro, mai arata raportul bancii-mama.

Creditele acordate de EFG Eurobank in Romania au ajuns la 3,76 miliarde euro la 31 martie 2009, in crestere cu 10% fata de perioada similara din 2008, cand volumul imprumuturilor se plasa la 3,415 miliarde euro.

De asemenea, depozitele atrase au crescut cu 55%, pana la 2,36 miliarde euro la finalul primului trimestru, de la 1,52 miliarde euro la 31 martie 2008.

EFG Eurobank si-a extins reteaua de retail cu 44 de unitati in perioada martie 2008 - martie 2009 si a ajuns la un numar de 293 unitati, iar grupul a deschis inca un centru de afaceri in perioada mentionata si a ajuns la 19 centre, mai arata raportul bancii-mama.

EFG Eurobank este prezent pe piata din Romania, pe langa Bancpost, prin EFG Retail Services IFN, EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SAI, EFG Eurobank Finance Romania, EFG Eurobank Securities Romania, EFG Eurobank Leasing, EFG Eurobank Property Services, EFG IT Shared Services, EFG Eurolife Asigurari Generale si prin EFG Eurolife Asigurari de Viata.

Grupul Eurobank EFG este prezent in Grecia, Bulgaria, Serbia, Romania, Turcia, Polonia, Ucraina, Marea Britanie, Luxemburg si Cipru. Eurobank EFG este membra a EFG Group, al treilea grup bancar ca marime din Elvetia.







Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri