Banca Comerciala Romana (BCR), cea mai mare banca din sistem, pregateste lansarea unui produs ipotecar potrivit cu programul „Prima casa”, care va permite familiilor tinere sa finanteze achizitia primei lor locuinte.
Pe segmentul de afaceri corporate, BCR urmeaza sa implementeze produse concepute special pentru intreprinderile mici si mijlocii, un segment grav afectat de scaderea activitatii economice de la inceputul anului. Oferta de produse va cuprinde linii de creditare pe termen scurt si credite de investitii pe termen mediu, ambele prezentand conditii atractive, insotite de garantii puse la dispozitie de institutii financiare publice (adica de Fondul National de Garantare pentru IMM-uri).

De asemenea, BCR a revizuit dobanda platita la depozitele la termen atat pentru clientii retail, cat si corporate. In conformitate cu politica de relaxare monetara graduala a Bancii Nationale a Romaniei (BNR), BCR a redus, cu pana la 1,75 puncte procentuale dobanzile platite la depozitele la termen si la conturile de economii, incepand cu 15.06.2009.

„Piata bancara si-a imbunatatit lichiditatea datorita masurilor luate de BNR in ultimele saptamani, cum sunt scaderea dobanzii de referinta si a rezervei minime obligatorii. Acest fapt duce catre scaderea dobanzilor la produsele de economisire,” a declarat Florian Dangl, director executiv directia de Management Bilanturi in cadrul BCR.

Chiar si dupa aceste reduceri ale dobanzii, BCR va continua sa stimuleze economisirea pe termen lung de catre clientii sai, oferind o gama atractiva de produse de investitii intre care se gasesc certificate de depozite, fonduri de investitii, obligatiuni si planuri de economisire de la Banca pentru Locuinte.

“Dobanzile la depozitele BCR raman extrem de avantajoase si permit BCR sa isi pastreze o pozitie competitiva pe piata. Aceste reduceri ale dobanzilor bonificate la depozite se vor reflecta ulterior in scaderea dobanzilor la credite. BCR continua astfel sa isi sustina clientii printr-o oferta generala echilibrata de produse bancare” a declarat Sorin Mititelu, director executiv Directia Dezvoltare Produse si Afaceri Retail din cadrul BCR.

Noile dobanzi standard bonificate la depozitele in lei ajung pana la 12% pe an, la cele in euro pana la 4,25 puncte procentuale pe an, iar la USD dobanda maxima bonificata este de 3%. Pentru contul de economii Maxicont BCR dobanda maxima bonificata la economiile in lei este 10,5% p.a., la cele in euro 4,75% p.a., iar la USD este 2,75% p.a.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri