Activitatea de creditare se va accelera "spre sfarsitul trimestrului al treilea sau la inceputul trimestrului al patrulea", a declarat directorul directiei de supraveghere din BNR, Nicolae Cinteza.
El se asteapta la o crestere a soldului creditului neguvernamental la final de 2009 fata de sfarsitul anului trecut.

"Spre finalul trimestrului al treilea sau la inceputul trimestrului al patrulea din acest an vom vedea o activitate de creditare sporita, inclusiv datorita programului Prima Casa. In plus, daca ne uitam la ce se intampla cu dobanzile la depozite, acestea scad, insa dureaza aproximativ 3 luni pana cand aceste modificari sunt transferate si dobanzilor la credite", a spus Nicolae Cinteza, la The Money Channel.

El a afirmat ca se asteapta la un avans al creditului neguvernamental la finalul lui 2009 comparativ cu sfarsitul anului 2008, noteaza Newsin.

Volumul creditelor acordate de banci populatiei si firmelor a scazut pentru a doua luna la rand in aprilie, cu 1% fata de luna precedenta, pana la 200,55 miliarde lei (47,9 miliarde euro), iar ritmul anual de crestere a coborat la 18,9%, calculat in termeni nominali, de la 23,1% in martie, potrivit datelor BNR.

In martie, creditul neguvernamental scazuse cu 2,1% fata de februarie - luna in care s-a inregistrat un usor avans, in termeni nominali si la valoarea echivalata in lei. Fata de varful atins la finalul lunii februarie, de 206,89 miliarde lei (48,2 miliarde euro), creditul neguvernamental a scazut cu 6,34 miliarde lei in doua luni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri