Alpha Bank Romania a semnat conventia-cadru cu Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) pentru Prima Casa si va incepe sa acorde credite in cadrul acestui program.
Banca va acorda credite de investitii imobiliare in cadrul programului Prima Casa in conditiile de cost aprobate de Ministerul Finantelor Publice (MFP).

Astfel, in cazul creditelor in euro, rata dobanzii va fi EURIBOR la 3 luni plus 4% pe an, iar in cazul creditelor denominate in lei, ROBOR la 3 luni plus 2,5% pe an. Alpha Bank nu va percepe niciun fel de comision pentru acordarea si administrarea creditului.

De exemplu, in cazul unei locuinte in valoare de 60.000 euro, banca va acorda un credit de 57.000 euro pe o perioada de pana la 30 ani, cu o dobanda care in prezent este de 5,12% pe an, pentru care rata lunara va fi de aproximativ 310 euro. Dobanda anuala efectiva (DAE) este de 5,24% pe an (include si comisionul FNGCIMM).

Avansul minim in aceasta situatie va fi de 5% din pretul locuintei, respectiv 3.000 euro. Pentru contractarea acestui credit, venitul minim necesar in cazul unei familii de 2 persoane este de aproximativ 620 euro.

In vederea stabilirii venitului necesar pentru contractarea unui credit de investitii imobiliare sunt acceptate venituri precum salarii, dividende, chirii, drepturi de autor, venituri obtinute de persoanele fizice care desfasoara activitati independente sau profesiuni liberale, etc.

"Singurele cheltuieli in plus, acestea nefiind in beneficiu bancii, se refera la evaluarea, asigurarea imobilului, taxele notariale, taxele privind inregistrarea si publicitatea garantiilor, precum si comisioanele FNGCIMM calculate la soldul finantarii. De asemenea, conform conditiilor programului, clientii trebuie sa constituie un depozit colateral in cuantumul a trei rate de dobanda", se mai precizeaza in comunicatul Alpha Bank.

Banca ofera o polita de asigurare a locuintei la un cost de 0,12% pe an, ce poate fi achitata trimestrial sau anual.

"Colaborarea cu FNGCIMM, deja traditionala, a decurs si de aceasta data foarte bine, am reusit impreuna sa finalizam pregatirile pentru implementarea acestui program intr-un timp foarte scurt", a declarat vicepresedintele executiv pe retail al Alpha Bank Romania, Cristian Hincu.

Astfel, Alpha Bank este a doua institutie de credit, dupa BRD-SocGen, care anunta semnarea acordului cu FNGCIMM in cadrul "Prima Casa" si incepe sa acorde imprumuturi prin acest program.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri