Ministerul de Finante a incercat, astazi, sa faca vanda obligatiuni de tip benchmark cu maturitatea la 5 ani, in valoare totala de 850 milioane lei, insa, in final, a respins toate oferte de cumparare venite din partea celor 13 banci care au participat la licitatie.
Bancile au suprasubscris oferta Finantelor cu 109%, oferind 1,78 miliarde lei.

Rata cuponului obligatiunilor scoase la vanzare de Ministerul Finantelor era de 11% pe an, iar data scadentei era 5 martie 2014.

In aceasta luna, Finantele si-au propus sa atraga 6,5 miliarde lei prin licitatii de titluri de stat, dupa ce au atras peste 48 miliarde lei in acest fel in primele sapte luni din acest an pentru finantarea deficitului bugetar.

De asemenea, Trezoreria va pune in vanzare, incepand cu data de 14 august, o emisiune de obligatiuni in euro, cu o valoare planificata de 300 de milioane euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri