Volumul primelor brute totale subscrise de ING Asigurari de Viata a inregistrat in prima jumatate a anului un volum total al primelor brute subscrise de 261,35 milioane de lei ( 61,9 mil.euro), in scadere cu 4,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, evolutie in linie cu piata afectata de criza financiara mondiala, a anuntat compania.
Rezultatele sunt in linie cu evolutia pietei afectata de criza financiara mondiala, ca urmare a apetitului mai redus al clientilor pentru produsele cu componenta investitionala, si in mod special pentru produsele cu prima unica, se explica in comunicatul companiei.

In primele sase luni, ING Asigurari de Viata a obtinut un profit brut de 54,98 milioane de lei (13.02 mil.euro) de aproximativ 3 ori mai mare decat in perioada anului trecut cand era de 18,8 milioane de lei.

„Am continuat si in aceasta perioada demersurile de eficientizare a activitatii noastre, iar evolutia pozitiva din primele sase luni este o confirmare a eforturilor noastre constante. In principal, aceasta evolutie a fost determinata de cresterea veniturilor din investitii si de scaderea cheltuielilor administrative",a adauga Coman.


ING a in registrat pe segmentul asigurarilor de viata o valoare a activelor financiare in administrare de 1,631 miliarde de lei la sfarsitul lunii iunie din 2009, in crestere cu circa 6,25% fata de aceeasi perioada a anului trecut, se mentioneaza in acelasi comunicat.


"Sesizam in aceasta perioada o schimbare a preferintelor clientilor, care cauta in special produse ce le ofera protectie si randamente garantate. Astfel, in vanzarile noi ale ING Asigurari de Viata din prima jumatate a anului 2009 acest tip de contracte reprezinta circa 80% din numarul total de polite, fata de 40% in aceeasi perioada din 2008", a declarat Cornelia Aurelia Coman (foto), director general ING Asigurari de Viata si presedinte al Consiliului de Administratie al ING Fond de Pensii.

Primele brute subscrise aferente produselor traditionale au inregistrat o crestere cu 5,3% in primul semestru din 2009 fata de perioada similara a anului trecut. In portofoliul total alasiguratorului, asigurarile traditionale reprezentau 41,4% la sfarsitul lunii iunie 2009, in crestere cu aproape 5% fata iunie 2008.

Astfel, cota de piata estimata a ING Asigurari de Viata pe segmentul de asigurari traditionale a crescut cu 2% fata de valoarea inregistrata in semestrul I al anului trecut, pana la valoarea de 19%.

"In pofida conditiilor dificile cu care s-a confruntat intreaga economie, si in acelasi timp si industria de asigurari de viata de la inceputul anului, sesizam o serie de semnale pozitive. Astfel, clientii care incheie asigurari de viata, aloca resurse financiare mai importante: prima medie pentru contractele unit linked a crescut in a doua jumatate a anului 2009 cu circa 10% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce la contractele de tip traditional s-a majorat cu aproximativ 11%”, explica Coman.

De asemenea, adauga oficialul ING veniturile din investitii au crescut cu 31% in perioada aprilie-iunie fata de aceeasi perioada a anului trecut.

„In acelasi timp, numarul total de contracte rascumparate in perioada aprilie-iunie s-a redus cu 25% fata de primele trei luni ale anului, iar numarul de rezilieri la produsele unit linked a scazut in aceeasi perioada cu 19%”, mentioneaza Cornelia Aurelia Coman.

Valoarea beneficiilor platite de ING Asigurari de Viata pentru evenimente asigurate si contracte ajunse la maturitate in intervalul ianuarie-iunie 2009 a fost de 26,86 milioane de lei, in crestere cu 26,9% fata de perioada similara a anului precedent.

In primele 6 luni ale anului, performantele inregistrate de Programele de investitii Unit Linked ale ING Asigurari de Viata au fost de 5,4% pentru Programul de investitii Bond in lei, si de 12,8% pentru Programul de investitii Equity in lei, potrivit calculelor realizate de departamentul de investitii al companiei.

Marja de solvabilitate disponibila a ING Asigurari de Viata a fost de 2,52 ori mai mare decat nivelul minim cerut de lege la sfarsitul lunii iunie 2009, iar activele lichide de 6,25 ori mai mari decat nivelul minim cerut, confirmand soliditatea financiara a companiei.


Pe segmentul de pensii facultative, cele doua fonduri de pensii facultative administrare de companie, ING Clasic si ING Optim insumau la jumatatea anului un numar de 66.651 participanti (in crestere cu peste 56% fata de iunie 2008) si active de 57,5 milioane de lei (in crestere de peste 3,7 ori comparativ cu iunie 2008.

Astfel, ING Asigurari de Viata detine in prima jumatate a anului 2009 o cota cumulata de circa 41%, in functie de active, din piata pensiilor facultative, in crestere cu 10,7% fata de cota de piata de 30,4 % inregistrata in semestrul I 2008.

„Estimam pana la finalul anului o crestere a volumului de active financiare la nivelul pietei, per ansamblu, pana la 265 milioane de lei. Nivelul dublu de deductibilitate fiscala de care beneficiaza incepand de anul acesta, siguranta sistemului si performantele foarte bune demonstrate de fondurile facultative sunt motive care pot genera o crestere a pietei pensiilor facultative, pe masura ce conditiile economice se vor imbunatati", a declarat Cornelia Aurelia Coman.

Performanta investitiilor fondurilor in primele 6 luni ale anului a fost de 7,82% pentru ING Clasic si 7,89% pentru ING Optim, fata de 6,94% cat a fost randamentul mediu ponderat al fondurilor de pensii facultative in aceeasi perioada, potrivit calculelor companiei si ale Asociatiei pentru Pensiile Administrate Rpivat din Romania (APAPR).


Pe segmentul de pensii private, compania ING Fond de Pensii administra la 30 iunie 2009 active in valoare de 613 milioane de lei, avand 1.586.080 clienti din care 1.475.617 au platit cel putin o contributie. Procentul de conturi goale inregistrat de ING Fond de Pensii este de 7,9% potrivit propriilor esitmari la 30 iunie 2009, fata de procentul de 8,7% inregistrat la nivel de piata in aceeasi perioada, conform APAPR.

Pe piata pensiilor private obligatorii, ING Fond de Pensii detine o cota de 39% in functie de activele nete administrate.

In primele 6 luni ale anului 2009, fondul de pensii obligatorii al ING a inregistrat o performanta de 7,55% potrivit deprtamentului de investitii al asiguratorului, fata de 7,04% cat a fost randamentul mediu ponderat al fondurilor din Pilonul II in aceeasi perioada, potrivit APAPR.

"Evolutia pozitiva si randamentele inregistrate de fondurile de pensii obligatorii de la lansare si pana in prezent demonstreaza o data in plus faptul ca sistemul nu are nevoie de constrangeri suplimentare, iar garantiile oferite sunt suficiente pentru siguranta clientilor", spune Emilia Bunea, Directorul General al ING Fond de Pensii.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri