Intesa Sanpaolo Bank Romania a inregistrat in primul semestru din 2009 un profit operational net de 16 milioane lei (4 milioane euro), in scadere cu 31% fata de primele sase luni din 2008, potrivit unui comunicat al institutiei de credit.
Activele bancii au ajuns la finalul primelor sase luni din acest an la o valoare de 3,02 miliarde lei (718 milioane euro), insa in crestere cu 8,3% fata de 30 iunie 2008.

Portofoliul de credite al Intesa a avansat cu 7,2% in intervalul iunie 2008-iunie 2009, ajungand pana la 1,95 miliarde lei (464 milioane euro) la jumatatea acestui an, iar fata de finalul lui 2008 a inregistrat un avans de 6,4%.

Pe de alta parte, depozitele clientilor au crescut cu 50% comparativ cu jumatatea lui 2008, pana la 939 milioane lei (223 milioane euro) la finalul primului semestru din 2009.

"Intesa Sanpaolo Bank s-a adaptat cu responsabilitate realitatilor economice locale marcate de recesiune. Misiunea noastra este sa sustinem nevoia de finantare insa in egala masura sa protejam investitiile deponentilor noatri si am continuat sa prestam aceste activitati cu prudenta si responsabilitatea impuse de contextul economic actual", a declarat directorul general al Intesa Sanpaolo Bank, Nicola Calabro.

De asemenea, veniturile nete incasate de banca in primele sase luni din acest an au crescut cu 38% comparativ cu perioada similara din 2008, ajungand la 84 milioane lei (20 milioane euro).

Intesa Sanpaolo Bank este parte a grupului Intesa Sanpaolo, lider al pietei bancare din Italia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri