Banca Comerciala Romana, cea mai mare banca din sistemul banca dupa valoarea activelor gestionate si dupa marimea retelei, a redus numarul de salariati cu 7,9% de la inceputul anului, personalul institutiei ajungand la finalul lunii septembrie la 9.198, de la aproape 10.000, in decembrie 2008, potrivit raportului financiar prezentat de Erste Group, actionarul majoritar al bancii.
Actionarul majoritar al BCR, Erste Group, precizeaza ca scaderea personalului inregistrata in cadrul bancii autohtone a fost determinata de externalizarea unor servicii nebancare si a reprezentat una dintre ultimele masuri implementate la preluarea programului initiat de crestere a eficientei. [Cati bani primeste un angajat in cazul unei concedieri]

In cadrul grupului Erste au mai fost realizate reduceri importante de personal de la inceputul acestui an, mai ales in cadrul subsidiarelor din Slovacia (-14,4%) si Ucraina (-17,2%).

Profitul net dupa impozitare si plata intereselor minoritare al grupului BCR a fost de 699,5 milioane lei (166,1 milioane euro) in primele noua luni ale acestui an, in scadere cu 43,9% fata de intervalul similar din 2008, in conditiile cresterii costurilor de risc de circa 4 ori, la 1,5 miliarde lei.

BCR, membra a grupului bancar austriac Erste, gestioneaza active de pste 17,2 miliarde euro si are, in prezent, peste 659 de unitati de retail deschise in majoritatea oraselor cu peste 10.000 de locuitori. Banca mai pune la dispozitia clientilor corporate si 50 de centre de afaceri.

Institutia bancara emite 25 de tipuri de carduri de credit si debit si are instalata cea mai mare retea de bancomate (peste 2.000) si dispozitive pentru plata cu cardul (circa 17.000).

Un sfert din angajati au disparut din firmele private din Romania
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri