Banca Comerciala Feroviara, controlata de omul de afaceri Valer Blidar, si-a propus sa atraga depozite de 100 milioane de euro in primul an de activitate, principalul segment vizat in 2010 fiind cel al clientilor corporate, a declarat directorul general al bancii, Petre Tulin (foto).
"In perioada 2009-2010, ne vom adresa companiilor din domeniul corporate si vom avea clienti din zona IMM-urilor. Pentru inceput, ne vom concentra pe creditele in lei, iar activitatea de creditare va incepe in ianuarie sau febbruarie, cand urmeaza sa primim aprobarea din partea BNR pentru a credita persoane fizice", a spus Tulin, la lansarea oficiala a bancii.

"Vom incepe cu creditele pentru nevoi temporare acordate persoanelor juridice, IMM si segmentul corporate", a completat seful bancii, potrivit NewsIn.

Tulin a precizat ca pana in 2011 banca va deschide sase sucursale in Bucuresti si doua in Arad si se va concentra in special pe acoperirea zonei de vest si de sud a Romaniei. Banca si-a propus sa deschida pana la sfarsitul anului viitor cel putin 14 sucursale si sa se extinda cu inca patru sucursale in 2011.

Capitalul social initial al bancii este de 45 milioane lei, integral romanesc, iar noua banca este una de tip universal.

Valer Blidar detine 90,5% din capitalul bancii, din care 39,5% in mod direct si 51% prin intermediul a doua firme pe care le controleaza, respectiv Astra Vagoane Calatori SA (26%) si Tristar SRL (25%).

Restul de 9,5% din capitalul social al bancii este detinut de Atelierele CFR Grivita Bucuresti.

Directorul general si presedintele Bancii Comerciale Feroviare este Petre Tulin, care a condus anterior BCR Banca pentru Locuinte si HVB Banca pentru Locuinte, dupa ce a ocupat functia de director al Directiei de Reglementare si Autorizare in cadrul Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Functiile de director general adjunct si de vicepresedinte al CA vor fi detinute de Laurentiu Bouleanu, iar Cornelia Barbu va fi numita tot in functia de director general adjunct. Din Consiliul de Administratie mai fac parte Nicolae Dardac, prorector al ASE, Vasile Raileanu, decan al Facultatii de Contabilitate si Informatica de Gestiune, si Gheorghe Sirbu, director financiar la Astra Vagoane Calatori.

Banca va incheia acest an cu pierderi de 2 milioane lei, mult sub estimarile initiale, si si-a propus sa aiba profit in al treilea an de activitate.
In planul de afaceri al bancii erau prevazute pierderi de 5,4 milioane lei pentru acest an, a precizat directorul bancii.

Tulin a mai spus ca banca nu va distribui dividende in primii cinci ani, urmand ca profitul sa fie capitalizat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri