Fondurile de private equity inca reprezinta o sursa de finantare pentru companii in perioada de criza economica, dar acesti investitorii raman in continuare selectivi, a declarat Cristian Nacu, partener la Enterprise Investors, in cadrul conferintei "Solutii castigatoare pe timp de criza", organizata de catre Ziarul Financiar.
Enterprise Investors detine sase fonduri de private equity si unul de capital venture, infiintat in septembrie 2008.

“Cred ca sunt multe companii in Romania si in aceasta regiune a Europei care au nevoie de finantare de genul oferit de catre un fond de capital venture”, sustine Nacu, subliniand ca spera ca in scurt timp sa anunte o astfel de tranzactie pe piata autohtona.

Reprezentantul Enterprise Investors a mai afirmat ca se asteapta ca numarul de tranzactii pe piata de private equity sa se reduca pe fondul nesigurantelor privind o evaluare echitabila si din cauza prudentei atat a fondurilor, cat si a companiilor.

De asemenea, el estimeaza ca multiplii la care se vor realiza tranzactiile vor fi semnificativ mai redusi decat cei din 2008, pe fondul deprecierii activelor in timpul crizei si a asteptarilor mici de crestere.

In a doua jumatate a lunii noiembrie, fondul de private equity a achizitionat 100% din lantul de 65 de magazine Profi, in urma unei tranzactii cifrate la 66 milioane euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri