Un reprezentant al grupului sloven KD a declarat ca abia peste o luna sau doua se va cunoaste situatia KD Life Asigurari, ai carei angajati au fost anuntati de lichidarea firmei, si ca nu poate comenta informatiile despre intrarea in lichidare a subsidiarei.
"Probabil intr-o luna sau doua vom sti mai exact ce se intampla cu compania KD Life Asigurari. Asteptam decizia boardului si a actionarilor", a afirmat un reprezentant al KD Group din Slovenia, citat de NewsIn, care a adaugat ca este prea devreme sa faca o declaratie in acest sens.

Surse din cadrul grupului KD din Romania, care au dorit sa isi pastreze anonimatul, au declarat ca angajatii KD au fost anuntati de intrarea in lichidare a companiei KD Life Asigurari, potrivit NewsIn.

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) anuntase pe 10 februarie 2009 ca a decis deschiderea procedurii de redresare financiara la KD Life, urmand ca societatea sa depuna la CSA un plan de redresare care sa cuprinda si o majorare de capital, in 20 de zile de la date primirii deciziei.

Arbitrul asigurarilor a luat aceasta decizie
intrucat marja disponibila a societatii era la finalul lui 2008 sub valoarea minima prevazuta de legislatia in vigoare pentru fondul de siguranta, respectiv de echivalentul in lei a 3,2 milioane euro.

Societatea KD Life Asigurari SA a fost autorizata sa functioneze in mai 2006, iar la sfarsitul lui 2008 inregistrase prime brute subscrise de 6,648 milioane lei si avea o cota de piata de 0,36% pe piata asigurarilor de viata.

Actionarii KD Life Asigurari au decis,
intr-o sedinta din 30 octombrie 2009, majorarea capitalul social cu 2,36 milioane lei, pana la 40,85 milioane lei. KD Group detine 95,12% din capitalul social.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri