AXA Life Insurance va furniza, pana in octombrie 2016, servicii de asigurari voluntare de sanatate pentru angajatii Transelectrica. Valoarea contractului ajunge la 6,99 milioane de lei, potrivit datelor www.e-licitatie.ro, informeaza Mediafax.

Estimat la 7,3 milioane de lei, contractul a fost atribuit la finele lunii octombrie 2013 si are o durata de trei ani. In afara de Axa Life Insurance, la licitatie au mai depus oferte si BCR Asigurari de Viata, Signal Iduna Asigurari de Viata, Generali Romania si Uniqa Asigurari de Viata.

Potrivit datelor din anuntul de participare, pentru primul an al contractului, numarul persoanelor asigurate se apropie de 1.000. AXA Life Insurance este parte a a frupul francez AXA, care a intrat pe piata romaneasca in anul 2010, cand a preluat compania Omniasig Asigurari de Viata de la Vienna Insurance Group (VIG).

La finele lunii noiembrie 2013, grupul AXA a anuntat ca vinde operatiunile din Romania catre Astra Asigurari, companie detinuta de omul de afaceri Dan Adamescu, partile convenind sa nu dezvaluie termenii si conditiile tranzactiei. Tranzactia presupune preluarea a 38.200 de contracte, in vigoare la la finele lunii septembrie 2013, conform asociatiei nationale a asiguratorilor (UNSAR).

Infiintata in 1991, Astra Asigurari este liderul pietei de asigurari si are un capital social de 192,71 milioane de lei, controlat de The Nova Group Investments Romania SA - 72,68% si Epsilon Estate Provider SRL- 27,02%, alaturi de mai multe persoane fizice si juridice, cu o participatie reprezentand 0,3% din capitalul social.

Citeste si:
Beneficiul pe care companiile din Romania ezita sa-l ofere angajatilor
Companiile din Romania, pe...

The Nova Group Investments Romania si Epsilon Estate Provider sunt controlate de omul de afaceri Dan Adamescu. In primele noua luni ale anului 2013, veniturile AXA Life Insurance din prime subscrise au atins 23,3 milioane de lei, fata de 20,6 milioane de lei in urma cu un an.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Gigantul Opel vrea sa concedieze 4.000 de angajati