Grupul financiar Aviva a inregistrat vanzari totale de 36 miliarde lire sterline (41,2 mld. euro) in 2009, in scadere cu 10% comparativ cu anul anterior, cand vanzarile s-au situat la 40 de miliarde de lire sterline (45,7 mld.euro).
Vanzarile de pe segmentul asigurarilor de viata si pensii au insumat 32 miliarde de lire sterline (36,6 mld. euro), in crestere cu 12% fata de anul precedent, iar vanzarile din investitii s-au diminuat cu 3% pana la 3,87 miliarde de lire sterline (4,4 mld. euro).

“Uitandu-ne la rezultatele inregistrate la nivelul intregului an pot spune ca am reusit sa mentinem vanzarile noi la un nivel care sa ne permita sa avem un echilibru perfect intre volumul acestora, eficienta capitalului si profitabilitate. Asta inseamna ca, in anumite zone, am scazut in mod deliberat vanzarile noi”, a declarat Andrew Moss, directorul general al Aviva.

La nivel european, vanzarile de asigurari de viata si pensii ale grupului au ajuns la valoarea de 17,188 milioane lire sterline (19,7 mil. euro), comparativ cu 16,952 milioane lire sterline (19,4 mil. euro) in 2008.

Grupul a precizat ca se va concentra in continuare pe crearea unei singure companii pan-europene care sa reuneasca 12 operatiuni detinute de Aviva in Europa.

Apoi, vanzarile de produse de economisire pe termen lung au avansat in Europa cu 6% anul trecut, pana la 18,704 milioane lire sterline (21,4 mil. euro), comparativ cu 17,715 milioane lire sterline (20,3 mil. euro) in anul anterior.

Totodata, economiile pe termen lung au avansat cu 14% in ultimul trimestru al anului trecut, la 8,77 miliarde de lire sterline (10 mld. euro), iar vanzarile din investitii au scazut cu 24%, la 830 milioane de lire sterline (950 mil. euro).

In ultimul trimestru din 2009, grupul Aviva a realizat afaceri de circa 8 miliarde de lire sterline (circa 9,15 mld. euro) din vanzarile de asigurari de viata si pensii, in crestere cu 21% comparativ cu trimestrul trei.

In Romania, Aviva Grup detine Aviva Asigurari de Viata, Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat si Aviva Investors Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri