Fondurile de pensii private obligatorii si-au sporit usor in februarie expunerea pe actiuni din activele administrate fata de luna anterioara, pana la 10,3%, si cu 1,21 puncte procentuale in titluri de stat, la 64,67%, arata un raport al supraveghetorului pietei.
La finalul lui ianuarie, fondurile de pensii private obligatorii aveau 9,98% din active plasate in actiuni si 63,46% din totalul activelor in titluri de stat.

De asemenea, fondurile si-au diminuat ponderea plasamentelor in obligatiuni corporative la 16,43%, de la 18,19% in ianuarie, se mai arata in raport.

"Si in februarie 2010 structura portofoliilor fondurilor de pensii administrate privat, ca si pe parcursul anilor anteriori, a fost caracterizata de investitii preponderent in active cu grad scazut de risc (titluri de stat si obligatiuni ale organismelor straine neguvernamentale)", se precizeaza in raport.

Obligatiunile organismelor straine neguvernamentale reprezentau 2,53% din totalul plasamentelor la sfarsitul lui februarie, obligatiunile municipale 1,11%, iar titlurile de participare la fondurile mutuale (OPCVM) aveau o pondere de 0,61%. Depozitele bancare reprezentau la sfarsitul lui februarie 3,58% din totalul activelor, fata de 5,88% la finalul lui ianuarie, potrivit CSSPP.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri