Raiffeisen Bank Romania a inregistrat anul trecut un profit net de 74 milioane euro, in scadere cu 55% fata de anul 2008, cand banca afisa un castig de 165 milioane euro. In sens pozitiv, activele banci s-au majorat usor in 2009, ajungand pana la 4,692 miliarde euro.

Raiffeisen Bank Romania, una dintre cele mai importante instititutii de credit de pe piata locala, a obtinut in 2009 un castig net de 74 milioane euro, pe fondul unor conditii economice de piata dificile si a unei majorari semnificative a provizioanelor.

In 2008 banca afisa un profit net de 165 milioane euro, iar in 2007 castigul net era de 94 milioane eruo.

"Cred ca este un rezultat destul de bun, desi in scadere, in contextul economic dificil de astazi. Rezultatul a fost afectat cel mai mult de cresterea provizioanelor, care aproape s-au dublat, dar am reusit sa compensam acest lucru printr-un management sanatos al costurilor si am realizat o reducere cu 7,4% a cheltuielilor", a declarat Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank Romania.

Totusi, banca nu a redus cheltuielile prin inchiderea de unitati bancare, ci dimpotriva a deschis 6 noi unitati in 2009, numarul total al acestora urcand pana la 559 la finalul anului trecut.

Activele gestionate de Raiffeisen Bank Romania s-au majorat usor anul trecut, ajungand pana la 4,692 miliarde euro, in conditiile in care banca a externalizat credite in valoare de aproape 1,5 miliarde euro.

Ramaneti pe Wall-Street pentru a afla mai multe informatii de la conferinta de presa organizata la aceasta ora de reprezentantii Raiffeisen Bank.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri