Austriecii de la Österreichische Volksbanken AG vor decide, cel mai probabil, sa schimbe conducerea Volksbank Romania, urmand sa profite mai mult de managementul si experienta locala. Mai exact, austriecii ar putea decide retragerea a doi membri din boardul Volksbank Romania, carora le vor acorda alte functii in cadrul grupului.
Conducerea Volksbank Romania, subsidiara a Volksbank International care este detinuta de Österreichische Volksbanken AG, este formata, in prezent, din Gerald Schreiner (foto), in functia de presedinte al bancii, iar Hervig Burgstaller, Simona Fatu si Valentin Vancea ocupa pozitiile de vicepresedinti.

Consiliul Volksbanken se va intalni in martie cu consiliul de supraveghere al Volksbank Romania, iar in cadrul acestei reuniuni s-ar putea decide retragerea a doi membri ai consiliului subsidiarei locale, carora li se vor atribui alte activitati in cadrul grupului, potrivit cotidianul austriac Die Presse.

"In planul nostru de a ne adapta la conditiile din fiecare piata ne vom folosi de experienta managementului local si mai intens decat pana acum si vom depune mai mult efort in a implementa modele individualizate pentru subsidiarele din grup", a declarat Friedhelm Boschert, CEO al Volksbank International, actionarul principal al Volksbank Romania, in cadrul unui comunicat.

Reprezentantii Volksbank International au mentionat ca planul lor de reorientare are in vedere si potentiale schimbari in cadrul conducerii Volksbank Romania, dar nu au fost luate inca decizii finale.

"In cadrul procesului de repozitionare, luam in considerare si aspectele de ordin organizatoric si cele legate de personal, iar acestea includ si Conducerea Volksbank Romania, precum si al altor banci din reteaua Volksbank International", au precizat reprezentantii Volksbank International.

Gerald Schreiner se afla la conducerea Volksbank Romania de aproape cinci ani, timp in care a reusit sa aduca banca pe locul trei in sistem dupa valoarea activelor gestionate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri