Piata bursiera a inregistrat, ieri, o evolutie modesta, majoritatea cresterilor de la deschiderea sedintei bursiere fiind afectata, spre finalul zilei, de usoare corectii.

Indicii bursieri BET si BET-C s-au depreciat cu circa doua procente, segmentul SIF-urilor fiind singurul care s-a mentinut pe plus. Asadar, BET-ul a scazut cu 2,5 la suta pana la valoarea de 5.033,81 de puncte, iar BET-C, cu 1,79 la suta, stabilizandu-se la 3.256,51 puncte. BET-FI a urcat cu 1,45 la suta pana la valoarea de 20.328,03 puncte, un nou maxim istoric. In ceea ce priveste rulajul total, de peste 297 miliarde lei, acesta releva o lichiditate buna, in tonul acestui inceput de an. Legat de cursurile de tranzactionare, titlurile morii MJ Maillis au inregistrat cea mai mare crestere, de 10,70 la suta pana la 30.000 de lei, urmate de cele ale Rafinariei Astra, care s-au apreciat cu 8,84 la suta, inchizand la 800 lei. Dintre SIF-uri, titlurile SIF1 Banat Crisana au avut cea mai mare crestere a cotatiei, de 3,65 la suta pana la valoarea de 9.950 lei. Scaderi semnificative nu au fost decat in cazul actiunilor Azomures, care au coborat cu 5,5 la suta pana la 4.300 lei pe actiune. Lider in topul emitentilor cu cea mai mare valoare a tranzactiilor a fost, de data aceasta, SIF 5 Oltenia, cu un rulaj de 52 miliarde lei, urmat, desigur, de Rompetrol Rafinare Constanta, cu schimburi in valoare totala de 47 miliarde lei si de Banca Romana pentru Dezvoltare, cu un aport de 43 miliarde lei.

La Bursa Electronica Rasdaq, valoarea tranzactiilor a depasit, ieri, 26 miliarde lei, Socep Constanta fiind cel mai lichid emitent, cu schimburi de 4,6 miliarde lei. Cea mai mare crestere, de 10,83 la suta, au inregistrat-o actiunile Aker Braila, cotate la 66.500 lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri