Romanii au platit in primele 3 luni ale anului prin card taxe si impozite locale in valoare de aproximativ 20 milioane lei, cu 388% mai mult fata de aceesi perioada a anului anterior, anunta Visa Europe.
In luna martie s-au platit cele mai multe taxe si impozite locale prin card, atat din punct de vedere al numarului, 37.275 tranzactii, cat si valoric - s-au platit prin card impozite in valoare de 10,95 milioane lei.

In prezent, 100 de orase din intreaga tara accepta plata prin card a taxelor si impozitelor prin intermediul retelelor de POS-uri instalate la ghiseele administratiilor fiscale sau a Internetului.

Valorea media a unei taxe locale achitate prin card a fost de 279 lei, conform informatiilor raportate de catre bancile din Romania pentru T1 2010.
Dintre cele 100 de primarii care au implementat plata prin card a taxelor, 22 sunt resedinte de judet si 5 primarii de sector din Capitala, ceea ce inseamna ca doar 58% din totalul de 46 de capitale de judet de la nivelul Romaniei pun la dispozitia cetatenilor posibilitatea de a plati prin card taxele si impozitele locale.

„Fata de anul 2009, am asistat la inceputul acestui an la o crestere extraordinara a volumului taxelor si impozitelor platite prin card. Achitarea impozitelor cu ajutorul cardului este avantajoasa atat pentru contribuabil, cat si pentru administratie. Cu cat mai multe primarii implementeaza plata prin card pentru taxele si darile locale, cu atat mai mult va creste si gradul incasarii la bugetele locale”, declara Catalin Cretu, General Manager Romania, Visa Europe.

La nivelul intregii tari, doar 10 primarii au implementat plata online prin card a taxelor si impozitelor. Cetatenii din Arad, Baia Mare, Bucuresti Sector 2, Oradea, Timisoara, Campia Turzii, Carei, Dej, Lugoj si Sighetul Marmatiei isi pot achita taxele si impozitele locale, de acasa, din fata calculatorului, cu orice card. Plata cu cardul prin internet este foarte utila si pentru cetatenii care locuiesc in afara orasului de resedinta pentru ca nu mai trebuie sa se deplaseze pentru a plati taxele datorate la bugetul local.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri