Valoarea taxelor si impozitelor platite cu cardul aproape s-a dublat in primele 11 luni de anul trecut, fata de aceeasi perioada din 2010, la 69,4 milioane lei, potrivit datelor raportate de bancile din Romania, membre ale Visa Europe.

In prezent, posesorii de carduri Visa pot plati taxele si impozitele cu cardul la POS-urile instalate la ghiseele administratiilor fiscale in 145 de localitati si pe internet in 36 orase.

“Suntem bucurosi ca romanii au primit extrem de bine posibilitatea de a plati cu cardul taxele si impozitele si au realizat, in primele 11 luni din 2011, aproape 204.000 de tranzactii de plata cu cardul a taxelor si impozitelor, de 1,7 ori mai multe decat in anul precedent. Am observat ca segmentul platilor online cu cardul a fost de departe cel mai dinamic, numarul si valoarea tranzactiilor crescand de peste sapte ori. Speram ca numarul primariilor care accepta plata taxelor si impozitelor cu cardul online, fara comision, va creste semnificativ, pentru ca astfel sa se evite cozile interminabile de la ghiseu si cetatenii sa poata plati oricand, de oriunde s-ar afla, in tara sau in strainatate”, a declarat Catalin Cretu, general manager Romania, Visa Europe.

Astfel, Visa Europe, impreuna cu bancile membre din Romania, desfasoara, in perioada ianuarie - martie 2012, pentru al treilea an consecutiv, campania nationala de promovare a utilizarii cardului pentru plata taxelor si impozitelor locale.

In plus, Visa Europe si bancile membre vor continua discutiile cu autoritatile locale pentru a introduce plata taxelor si impozitelor locale prin card, pana cand cel putin toate resedintele de judet din Romania vor oferi acest serviciu, fie prin POS, fie online.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri