Valoarea taxelor si impozitelor platite cu cardul in Romania s-a majorat cu 34% in 2012 fata de anul precedent, la peste 98 milioane de lei, potrivit datelor raportate de bancile din Romania membre ale Visa Europe.
Totodata, romanii au folosit mai des cardurile anul trecut pentru a-si achita obligatiile fiscale si au realizat peste 285.000 de plati electronice, in crestere cu 32% comparativ cu 2011.

Astfel, valoarea medie a unui impozit platit anul trecut cu cardul a fost de 344 lei.

Primele zece orase in functie de volumul taxelor si impozitelor platite cu cardul, care genereaza 80% din incasarile totale, sunt Brasov, Bucuresti, Cluj, Constanta, Galati, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Timisoara si Targu Mures.

In prezent, taxele si impozitele pot fi platite cu cardul Visa fie la POS-urile instalate la ghiseele administratiilor fiscale, fie online, in 188 de primarii, in crestere cu 30% fata de 2011. La plata cu cardul a taxelor si impozitelor la ghiseu sau online nu se percepe niciun comision.

Visa Europe, impreuna cu bancile membre din Romania, desfasoara in perioada 1 februarie - 31 martie 2013, pentru al patrulea an consecutiv, campania nationala de promovare a utilizarii cardului pentru plata taxelor si impozitelor locale.

Contribuabilii care isi platesc in aceasta perioada impozitele cu cardul Visa vor participa automat la o promotie in cadrul careia vor putea castiga prin tragere la sorti 5 premii zilnice a cate 500 lei fiecare si premiul cel mare in valoare de 50.000 lei.

Reteaua de primarii unde se pot plati online taxele si impozitele locale s-a extins semnificativ, intrucat internetul permite contribuabililor sa-si achite obligatiile oricand, de oriunde si, astfel, sa evite cozile de la ghisee. Numarul primariilor care accepta plata online a taxelor si impozitelor aproape s-a triplat in 2012 comparativ cu anul precedent, la 95 de municipalitati. Contribuabilii isi pot plati taxele si impozitele online pe www.ghiseul.ro sau pe site-urile primariilor care ofera aceasta facilitate.

Lista primariilor care accepta plata cu cardul a taxelor si impozitelor la ghiseu, precum si adresele de website ale primariilor care permit plata online, poate fi accesata aici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri