Totodata, romanii au folosit mai des cardurile anul trecut pentru a-si achita obligatiile fiscale si au realizat peste 285.000 de plati electronice, in crestere cu 32% comparativ cu 2011.

Astfel, valoarea medie a unui impozit platit anul trecut cu cardul a fost de 344 lei.

Primele zece orase in functie de volumul taxelor si impozitelor platite cu cardul, care genereaza 80% din incasarile totale, sunt Brasov, Bucuresti, Cluj, Constanta, Galati, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Timisoara si Targu Mures.

In prezent, taxele si impozitele pot fi platite cu cardul Visa fie la POS-urile instalate la ghiseele administratiilor fiscale, fie online, in 188 de primarii, in crestere cu 30% fata de 2011. La plata cu cardul a taxelor si impozitelor la ghiseu sau online nu se percepe niciun comision.

Citeste si:

Visa Europe, impreuna cu bancile membre din Romania, desfasoara in perioada 1 februarie - 31 martie 2013, pentru al patrulea an consecutiv, campania nationala de promovare a utilizarii cardului pentru plata taxelor si impozitelor locale.

Contribuabilii care isi platesc in aceasta perioada impozitele cu cardul Visa vor participa automat la o promotie in cadrul careia vor putea castiga prin tragere la sorti 5 premii zilnice a cate 500 lei fiecare si premiul cel mare in valoare de 50.000 lei.

Reteaua de primarii unde se pot plati online taxele si impozitele locale s-a extins semnificativ, intrucat internetul permite contribuabililor sa-si achite obligatiile oricand, de oriunde si, astfel, sa evite cozile de la ghisee. Numarul primariilor care accepta plata online a taxelor si impozitelor aproape s-a triplat in 2012 comparativ cu anul precedent, la 95 de municipalitati. Contribuabilii isi pot plati taxele si impozitele online pe www.ghiseul.ro sau pe site-urile primariilor care ofera aceasta facilitate.

Lista primariilor care accepta plata cu cardul a taxelor si impozitelor la ghiseu, precum si adresele de website ale primariilor care permit plata online, poate fi accesata aici.